09.11.2020 | Faculty of Technical Sciences, Arrangement
CO2 er et værdifuldt råstof. Det kan bl.a. bruges til energilagring, i mere klimavenlig cement, syntetisk naturgas, nye kemikalier og nye materialer. Men først skal CO2’en indvindes og omdannes. Det er temaet for Aarhus Universitets næste Brainnovation Day, som finder sted online fredag den 13. november under titlen CO2 Technologies: Capture and…
06.11.2020 | Institut for Elektro- og computerteknologi
Et nyt forskningsprojekt på Aarhus Universitet vil lade bayesianske neurale netværk hjælpe med at modellere, analysere og forstå handelsadfærd i finansverden. Forskerne bag forventer, at teknologien kan revolutionere vores forståelse for finansielle data.
05.11.2020 | Institut for Husdyrvidenskab
Minkene på forsøgsfarmen på AU Foulum vil blive aflivet i de kommende dage. Instituttet er ved at danne sig et overblik over konsekvenserne for forskningen og medarbejderne.
05.11.2020 | Bæredygtighed, Institut for Elektro- og computerteknologi
Der findes masser af grønne, moderne landbrugsteknologier, men de benyttes alt for lidt. Med 15 mio. kr. i ryggen skal en række europæiske innovationshubs nu finde ud af, hvordan der skubbes gang i teknologierne.
04.11.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Bæredygtighed
ReDoCO2 er et nyt dansk udviklingsprojekt, som Innovationsfonden støtter med 24,3 mio. kr. Forskere fra Institut for Agroøkologi skal i samarbejde med Aalborg Universitet, RegionMidt, SkyTEM og I•GIS udvikle metoder og teknologi til kortlægning og analyse af tørveområder, som er en af det helt store kilder til udledning af CO2 i landbruget.…
03.11.2020 | DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi
Iltsvindet i de indre danske farvande er fortsat på et af de højeste niveauer siden 2008. Mange steder på den danske havbund er der fortsat iltfrit i bundvandet, og i flere områder er der sket frigivelse af giftige svovlbrintforbindelser fra havbunden.
02.11.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab
I en ny international, tværfaglig undersøgelse har forskere benyttet kunstig intelligens til at analysere store mængder historiske fotos fra 2. verdenskrig. Undersøgelsen viser blandt andet, at kunstig intelligens kan identificere fotografer baseret på indholdet af de fotos, de har taget.
29.10.2020 | Faculty of Technical Sciences
Danmarks Frie Forskningsfond har netop offentliggjort de 65 forskningsprojekter om grøn omstilling, der modtager bevillinger. På Faculty of Technical Sciences findes ni projekter, der nu kan fokusere på det samfundsvigtige forskningsområde.
28.10.2020 | DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi
Øget skibstrafik og højere temperaturer i havet giver risiko for flere invasive arter i det arktiske havmiljø. Disse arter kan gribe afgørende ind i de følsomme arktiske økosystemer til skade for naturen og det lokale fiskeri.
27.10.2020 | Institut for Bioscience
Et dansk forskerhold fra Aarhus Universitet står bag et nyt, gratis værktøj til planlægning af beredskab i tilfælde af et olieudslip på havet