Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Foto: AU Foto, Melissa Yildirim

23.06.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

"Ugen inden kvote 1-deadline kom der en fandenivoldskhed op i mig”

Først efter to års sabbat begyndte Anton for alvor at tænke over sin fremtid, valg af studie og karriere. Indtil da havde han aldrig rigtig tænkt seriøst over det. Så hvorfor – når man egentlig mest interesserer sig for musik – vælger man lige at læse til elektronikingeniør? Mød her Anton, der stod over for det valg. Og traf det.

Luftforureningen i Italien faldt under lockdown-perioden. Nu har forskere undersøgt, hvilken betydning genåbningen kan have for fremtidens miljøpåvirkninger (foto: Colourbox).

22.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab

Miljøkonsekvenser i kølvandet på corona-udbruddet i Italien

Forskere fra Aarhus Universitet og Luxembourg Institut of Science and Technology har kvantificeret og belyst de miljømæssige konsekvenser, nedlukningen i Italien har haft. Studiet estimerer samtidig drivhusgasemissionerne i forhold til mulige økonomiske opsvingsscenarier i forbindelse med genåbningen.

Foto: Melissa Yildirim, AU Foto

22.06.2020 | Faculty of Technical Sciences

Større studieoptag: Fakultetet tildeles flere studiepladser

Flere skal have mulighed for at studere en teknisk videnskabelig uddannelse ved Aarhus Universitet, og efter sommerferien vil 231 ekstra studiesøgende kunne få en af de nye studiepladser på Faculty of Technical Sciences.

(privatfoto)

18.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab

Alternativ til antibiotika med i Ph.d. Cup finale

Verden har brug for alternativer til antibiotika, men kan man gøre en sygdom syg og derved skabe en ny måde at bekæmpe smitte på? Det er emnet for et ph.d.-projekt, det er muligt at opleve til finalen af Ph.D.-cup, der sendes på Danmarks Radio fredag d. 19. juni.

Foto: Colourbox

17.06.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Vi er godt klar over, at vores eget forbrug af slik og chips er for højt - men vi mener hver især, at vores eget forbrug er lavere end andre danskeres forbrug. Det viser en ny undersøgelse foretaget af MAPP Centret og Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, der stiller skarpt på udviklingen i portionsstørrelser af slik og chips i Danmark.

Projektet Drones4Safety har i alt ni partnere fra hele Europa. Fra Aarhus Universitet deltager bl.a. lektor Rune Hylsberg Jacobsen (tv). Foto: Peer Klercke.

16.06.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Dronesværme skal sikre infrastruktur i hele Europa

Nyt danskledet forskningsprojekt vil lade hele flokke af avancerede, autonome droner holde vågent øje med broer og jernbaner og rapportere, hvis noget skal repareres.

Foto: Olden Kombucha

12.06.2020 | Institut for Fødevarer

Ny kombucha-virksomhed får støtte fra Future Food & Bioresource Innovation

Food eHub ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, har hjulpet en lokal, nystartet virksomhed med at sikre midler fra Future Food & Bioresource Innovation. De skal gå til at udvikle produktet Olden Kombucha, der er en fermenteret drik på basis af te, i samarbejde med Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet og virksomheden ISI Food…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

11.06.2020 | Arrangement

Deltag i åbent webinar om cirkulær bioøkonomi

Den 1. juli 2020 afholder Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) webinar, hvor den nyeste forskning på området præsenteres. Webinaret er åbent for alle interesserede.

Foto: Colorbox

10.06.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Bæredygtighed

Hvordan reagerer forbrugerne på bæredygtige emballager?

På Aarhus Universitet er der fokus på at udvikle bæredygtige emballageløsninger til fødevarer. I et nyt forskningsprojekt skal MAPP Centret være med til at undersøge, hvordan forbrugerne reagerer på de bæredygtige emballager.

Privatfoto

09.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Navne

Flemming Ekelund tiltræder som adjungeret professor

Institut for Miljøvidenskab er blevet en jordbundsbiolog rigere. Flemming Ekelund, der er lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet, er nu blevet adjungeret som professor ved Aarhus Universitet.

Viser resultater 21 til 30 ud af 129

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste