Aarhus Universitets logo
English
Mere end 2000 gæster slog vejen forbi teltet til foredrag, debatter, forsøg og aktiviteter.
Eksporten af smågrise fra Danmark er steget markant det seneste årti. Men ved vi egentlig nok om, hvordan dyrene har det under de lange transporter –…
Projekt bevilget af VELUX fonden vil udføres i samarbejde med Grønlands Naturinstitut, Grønlands Universitet og DTU Sustain og vil løbe fra 2025 til…
Professor Stiig Markager tørnede fredag til Naturmødet i Hirtshals sammen med Minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus. Centralt for debatten var…
Forhandlere fra Europa-Parlamentet og Rådet er nået frem til en foreløbig aftale om en ny jordovervågningslov i EU, the Soil Monitoring Law. Aftalen…
Tre nye notater afdækker databehov, foreslår afskydningsscenarier og angiver forvaltningsværktøjer nødvendig for at sikre bæredygtige bestande af…
Når Naturmødet løber af stablen i Hirtshals den 22.–24. maj, er Aarhus Universitet i høj grad med til at sætte den faglige dagsorden.
Den nye kvælstofregulering i landbruget markerer et paradigmeskifte ved at basere reguleringen på landmændenes konkrete kvælstofudledning fremfor…
Havvindmøller både øger og mindsker opblanding og algeproduktion i havet – og effekterne både påvirker havmiljøet i vindmølleparkerne og længere væk. …
Ukraines landbrugsminister besøgte sidste mandag Aarhus Universitets forskningsfaciliteter ved Viborg for at se en helt særlig teknologi. Et…
I starten af april 2025 tog forskere fra Ecoscience på Aarhus Universitet til Vadehavet for at udstyre 25 spættede sæler med satellitsendere, kamera…
Fem af Europas førende landbrugs-, fødevare- og life science-institutioner har lanceret European Science Alliance for Agriculture and Food (ESAAF) -…
I det nyligt afsluttede ClimateMilk-projekt viser Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, at metanreducerende foderadditiver ikke kun reducerer…
En opdateret og forbedret beregningsmodel kan skabe større præcision i overvågningen af miljøfarlige forurenende stoffer i vores vandløb.
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at…
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab har indgået et samarbejde med førende institutioner i Danmark og Californien for at lancere et banebrydende…
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre…
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i…
Forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet går sammen med Velas og SimHerd om at udvikle en model, der kan forudsige den optimale…
Aarhus Universitet har afsluttet undersøgelsen af, hvad der gik forud for et mindre udslip af ildelugtende gas i et laboratorium på Hangøvej i Aarhus.
Ny opgørelse viser stabil fremgang for Danmarks ulve, der nu tæller seks kobler, to par og en enlig revirhævdende, svarende til omkring 42 dyr. Ulven…
Jeppe Bruus, Peder Tuborgh, Peter Møllgaard og Sofie Carsten Nielsen lægger alle vejen forbi, når landets otte universiteter sætter visionære…
Ingen uddannelser lukker, men næsten alle bliver mindre. Det er resultatet af fakultetets dimensioneringsplan, som blev vedtaget i går.
I kampen om at tiltrække fremtidens ingeniører tager flere og flere virksomheder til praktik- og projektdage på de fire ingeniørinstitutter ved Aarhus…
With a grant of 8.5 million DKK, a new GUDP project will expand the applications of miscanthus, making the crop a player in both feed production and…
Hvordan skaber vi de bedste uddannelser og de bedste læringsvilkår for de studerende på vores universiteter? Det spørgsmål er noget, der virkelig…
Qi Zhang er nyudnævnt professor på Aarhus Universitets Institut for Elektro- og Computerteknologi. Hendes forskning handler om at designe effektiv og…
Ny forskning viser, at alger, der lever på isen, kan lagre næringsstoffer. Det gør dem i stand til at sprede sig til mere af indlandsisen og få den…
Med en millionbevilling fra Poul Due Jensens Fond starter Aarhus Universitet nu et nyt projekt op for forskning i såkaldte digitale tvillinger, og…
Ved at skabe digitale tvillinger af vindmøller, maskiner og bygninger kan lektor Martin Dalgaard Ulriksen finde fejl og slid, før det fører til…
Det bliver en profil med stor erfaring inden for missionsdrevet forskning og et bredt netværk både nationalt og internationalt, der fremover skal lede…
Efter sommerferien starter han i sit gamle job som fagleder for Herbariet og Væksthusene hos Science Museerne.
To ingeniørstuderende har designet en smart transportløsning til golfudstyr på bilers anhængertræk. Nu har de sat deres opfindelse i produktion, og…
Ved at undersøge om insekter optager PFAS og pesticider fra deres foder, er ph.d.-studerende Ida Elisabeth Berggren med til at bane vejen for, at…
Tillykke til 530 nye diplom- og civilingeniører, som denne vinter sætter punktum for deres studietid, siger farvel til universitetet og drager ud på…
Aarhus Universitet leder et nyt paneuropæisk forskningsprojekt, der skal styrke og udvide cirkulære, biobaserede industrier på tværs af hele regionen.
Ja. Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at det for en 10% merpris faktisk er muligt at sikre en stabil og driftssikker energiforsyning i et…
Novo Nordisk Fonden har bevilget 15 millioner til et nyt projekt, der skal styrke tværfagligt samarbejde i forskningen til gavn for den grønne…
For ti år siden ankom Edzard Spillner til Aarhus Universitet for at forske i allergi. Et årti senere er han professor og leder sin egen…
Clarissa Schwab er udnævnt til professor ved Aarhus Universitet. Hun skaffer ny viden om, hvordan vi kan bruge mikroorganismer til at berige fødevarer…
PFAS-centret, der er et samarbejde mellem fire af landets universiteter, skal levere forskning og viden om, hvordan myndighederne kan afværge,…
Danmark skal fordoble det økologiske landbrugsareal inden 2030, og der er kun én vej frem, lyder det fra ny professor på Aarhus Universitet, der i…
Flere danske virksomheder skal kunne udnytte innovationspotentialet i avanceret chipteknologi. Derfor samler et nyt center nu forskningen på området…
Chefkonsulent Anne-Luise Skov Jensen er udpeget som konstitueret direktør for DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug under Aarhus…
Aarhus Universitet og Tech har netop underskrevet en strategisk samarbejdsaftale med det franske institut INRAE. Dermed er det tredje ben tegnet op i…
Salg af universitetets del af Navitas-bygningen er en vigtig brik for, at AU kan realisere næste skridt i visionerne om en sammenhængende og bynær…
Aarhus Universitet vil styrke ingeniørområdet ved at samle de fire ingeniørinstitutter i en ny campusdel tæt på Universitetsparken. AU Viborg gør klar…
Aarhus Universitet begynder snarest muligt rekrutteringen af en ny direktør til DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Landbrug. Det sker, fordi…
Ved hjælp af computere og kameraer, der overvåger insekter, kan vi redde vores biodiversitet og gøre landbruget bæredygtigt, fortæller forsker på…
For første gang nogensinde har forskere målt vågehvalens hørelse. Hvalen kan, overraskende, høre meget højfrekvente lyde. Vi skal derfor tage mere…