Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Samlet set går ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet frem med 18 pct. flere pladstilbud i forhold til sidste år. Foto: AU Foto / Jesper Bruun.

28.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Fuldt hus på ny ingeniøruddannelse

Mekanik er blevet populært på Aarhus Universitet, hvor den nye bacheloruddannelse af samme navn har trukket mere end fulde huse. Samtidig er maskinteknik i år den mest populære diplomingeniøruddannelse. I alt går ingeniøruddannelserne 18 pct. frem i forhold til sidste år.

Technical Sciences optager 20% flere på fakultetets uddannelser Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Markant stigning i tilbudte studiepladser på Technical Sciences

20 procent flere får i år tilbudt en studieplads på Technical Sciences. Samtidig er der stadig ledige pladser, fordi universitetet har øget sin kapacitet i kølvandet på corona.

Lektor Anders Feilberg leder Aarhus Universitets del af projektet. Han tror på, at den nye opfindelse vil føre til, at landbruget kan lykkes med at nedbringe erhvervets klima- og miljøbelastning på en nem og effektiv måde. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

14.07.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Bæredygtighed

Ny teknologi kan væsentligt reducere ammoniak- og metanudledning fra landbruget

Et dansk forskerteam har opfundet et naturligt additiv til husdyrgødning, der reducerer gødningens udledning af forskellige gasarter, bl.a. drivhusgassen metan.

Det danske flyteam foran optællingsflyet: et VulcanAir P-68 Observer med boblevinduer. Under hver optælling bliver der taget forholdsregler ift COVID-19. Fra venstre: Line Kyhn, Signe Sveegaard og Jeppe Dalgaard Balle. (Fotograf: Steffen Kristensen, Bioflight.)
Studieområdet i MiniSCANS II optællingen, der skal estimere bestandsantallet for og udbredelsen af marsvinebestanden i Kattegat, Bælthavet og den vestlige Østersø.

09.07.2020 | Institut for Bioscience, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

Marsvinebestanden i de indre danske farvande optælles

En større optælling af marsvinebestanden i Kattegat, Bælthavet og den vestlige Østersø - kaldet MiniSCANS II – er fuld i gang. Formålet er at estimere det totale bestandsantal samt fordelingen af marsvin i dette område.

Foto: Colourbox

08.07.2020 | Institut for Agroøkologi, Bæredygtighed

Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer

En række syntetiske farvestoffer i fødevarer er mistænkt for at have uønskede bivirkninger specielt hos børn. Derfor har EU de seneste ti år krævet, at produkter indeholdende udvalgte syntetiske farvestoffer skal have tydlige advarsler på emballagen. Det har resulteret i en stor efterspørgsel efter naturlige farvestoffer på verdensplan. Nu har…

Flere unge har i 2020 en ingeniøruddannelse som førsteprioritet. Jens Villadsen er færdig med første år på civilingeniøruddannelsen i Computerteknologi, som sammen med diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi er blandt de populære uddannelser i år. (Foto: Melissa Yildirim)

06.07.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Flere vil læse til ingeniør på Aarhus Universitet

Flere unge har søgt ind på en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet. Især de femårige civilingeniøruddannelser går frem.

Technical Sciences har modtaget 3.032 ansøgninger om optagelse på en af fakultetets uddannelser Foto: Lars Kruse, AU Foto

06.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Fremgang i ansøgninger til Technical Sciences

Som forventet er søgningen til landets videregående uddannelser steget i år – det gælder også for Aarhus Universitet, som har modtaget 5 pct. flere førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Størst fremgang ses på ingeniør- og it-uddannelserne.

Foto: Hergaard Fotografi

02.07.2020 | Institut for Fødevarer

Fællesskab kan motivere mænd til at spise sundere

Hvis mænd over 55 år skal spise sundere, så kan samvær omkring maden i form af madlavnings- og spisefællesskaber være en del af løsningen. Det viser en ny undersøgelse, som Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet står bag.

Professor Brian Vinter bliver prodekan for forskning på Faculty of Technical Sciences fra 1. august 2020. (Foto: SCIENCE på KU)

01.07.2020 | Faculty of Technical Sciences, Navne

Ny prodekan for forskning til Faculty of Technical Sciences

Professor Brian Vinter bliver ny prodekan for forskning fra d. 1. august. Han kommer fra en stilling ved Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet. Den nye prodekan medbringer en solid baggrund fra krydsfeltet mellem viden og industri, og en god sans for hvor den teknologiske udvikling fører hen.

Zackenberg i det nordøstlige Grønland trues af klimaforandringer. Foto: Konsta Punkka

30.06.2020 | Institut for Bioscience

Klimaforskningsstation i fare for at styrte i floden i klimapåvirket landskab

En af kongerigets nordligste forskningsstationer er i fare. Permafrosten i det omkringliggende landskab tør og afdækker skrænter, der risikerer at skylle væk med floden, som er rykket tættere på forskningsfaciliteterne. På ganske håndgribelig vis er forskningsstation Zackenberg altså blevet et noget trist bevis på det, den blev indviet til at…

Viser resultater 31 til 40 ud af 153

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste