Aarhus Universitets logo
English
Oksekødssagen har udfordret Aarhus Universitets troværdighed. Derfor skal universitetets uafhængighed altid bygge på transparens og armslængde. Det…
To civilingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har sat sig for at undersøge sammenhængen mellem, hvad folk ser, og hvad de hører. Ved hjælp af…
Ny forskning med luftkanoner og undervandsmikrofoner viser, at marsvin reagerer på undervandsstøj op til 12 kilometer fra olieefterforskning i…
Innovationsfonden og Institut for Bioscience inviterer til en bred faglig netværksdag onsdag den 22. januar på Aarhus Universitet. Formålet er at…
Efter seks års arbejde med at vurdere hvor truede de danske arter er, er Den danske Rødliste nu opdateret. Det overordnede billede af vurderingerne…
Et nyt forskningsprojekt ved Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, sigter efter at genanvende plastspild til et standardiseret…
Det videnskabelige konsortium mellem Naturhistorisk Museum i Aarhus og DCE – Nationalt Center for Miljø og Energi ved Aarhus Universitet har igen…
En ny rapport fra det unikke danske varslingssystem for pesticider viser, at ud af 24 testede stoffer, blev ni ikke fundet i grundvandet efter…
Forskere på Institut for Ingeniørvidenskab er verdensførende inden for hjernemålinger via et særligt apparat, der sidder i øret – som et høreapparat.…
1. januar 2020 markerer startskuddet for to nye fakulteter på Aarhus Universitet. Fra denne dato består Aarhus Universitet af fem fakulteter i alt,…
En våd og blæsende maj-måned har givet uventede iagttagelser for en dansk forskningsgruppe, der undersøger bi-koloniers sundhed og livscyklus.
En gruppe danske universiteter og virksomheder går sammen om at skabe et fælles højteknologisk laboratoriecenter, FOODHAY, der skal udvikle sundere og…
Det indebærer ikke alene nye vaner at skifte kødet på vores tallerkner ud med grøntsager. Omstillingen kræver også ny viden om bæredygtige…
I alt 134 fremragende forskere har modtaget bevillinger fra Carlsbergfondet, af disse er 12 fra Science and Technology. Bevillingerne går til…
I denne uge uddelte Danmarks Frie Forskningsfond i alt 208 millioner kroner til 35 excellente Sapere Aude forskningsledere. Hele seks af de…
Gennemgangen af fem års DCA-rapporter viser bl.a., at eksterne parters rolle og bidrag i samarbejdet i en række af rapporterne er utilstrækkeligt…
Forskere fra Europa og Kina samles i Aarhus i denne uge til kick-off på et stort fælles forskningsprojekt, som sætter fokus på bæredygtig byudvikling…
Dybviolette alger får indlandsisen i Vestgrønland til at smelte hurtigere, fordi de gør isen mørkere og absorberer sollys. Nu har et internationalt…
Rækken af plasttyper er lang. Derfor er det ikke helt simpelt at få graden af genanvendt plast til at stige. På Institut for Ingeniørvidenskab…
VILLUM FONDEN uddeler ca. 16 millioner kr. til otte forskningsprojekter på Aarhus Universitet. De otte forskere er alle fra Science and Tecnology, og…
DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug og forfatterne til rapporten om klimabelastningen fra oksekød har besluttet at trække rapporten…
114 unge har valgt Aarhus Universitets tre nye uddannelser inden for it som 1. prioritet.
Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) bevilger i alt 133,4 mio. kr. til 39 forskningsprojekter på ST – heraf næsten halvdelen inden for Teknologi og…
Adgangskravene bliver indført fra sommeren 2019. Det betyder, at unge, der drømmer om en karriere inden for områderne, men er i tvivl om de lever op…
Aarhus kommer til at syde og koge, når The MICHELIN Guide Nordic countries Awards løber af stabelen 18. februar. Aarhus Universitets Institut for…
Professor og tidligere institutleder Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på Science and Technology, når Niels Chr. Nielsen fratræder den…
Science and Technologys forskning og uddannelser peger direkte ind i de temaer FN’s verdensmål rejser. Det giver fakultetet mulighed for at spille en…
AU valgte at give aktindsigt i ufærdig rapport efter omtale af data.
Et internationalt forskerteam har for første gang påvist, at øresten hos fisk gemmer information om fiskens stofskifte. Analyser af gamle og nye…
Der findes ikke megen viden om, hvad miljømæssige og sociale påvirkninger betyder for vores samlede sundhed, livskvalitet og dødsårsag. Det vil et…
Et danskledet projekt skal de næste tre år undersøge, hvordan man kan skabe værdi med udgangspunkt i en ildelugtende strand-gene: rådnende tang. Det…
To forskere fra henholdsvis Københavns og Aarhus Universitet har opdaget, at der strømmer metangas ud med smeltevandet fra en gletsjer i Vestgrønland.…
Seniorforsker Toke Thomas Høye fra Institut for Bioscience bliver den første modtager af Danmarks Frie Forskningsfonds nye pris, der gives til årets…
Mere end fyrre år efter de første tiltag til at forbyde PCB er stoffet stadig en dødbringende trussel for dyr øverst i fødekæden. Et nyt studie, der…
En international forskergruppe med dansk ledelse har undersøgt havgræsenge under havets overflade og påvist, at de er i stand til at indkapsle og…
Det er anden gang, at VILLUM FONDEN støtter dristige tekniske og naturvidenskabelige forskningsideer. Forskere fra Aarhus Universitet er igen med på…
Algearten ’søsalat’ har i mange år skabt lugtgener for beboerne omkring den indre del af Skive Fjord. Her er fjorden særdeles produktiv og mængderne…
En stor gruppe internationale forskere har netop publiceret en videnskabelig artikel, hvori de opfordre miljømyndigheder over hele kloden til at…
Science and Technology ved Aarhus Universitet har sammen med Viborg Kommune indgået en samarbejdsaftale med den kinesiske region Wuhan East Lake…
I morgen, tirsdag d. 29/5 drager forskningsskibet Aurora afsted med 12 forskere fra ind- og udland. På et ugelangt togt skal EcoMacro-projektet…
Store ændringer i havmiljøet i Østersøen og tilgængeligheden af et godt videnskabeligt grundlag og dataserier i landene omkring er nogle af de…
Iværksætterspillet ESHIP: Navigating Uncertainty har fået en sølvmedalje fra International Serious Play Awards for dets innovative tilgang til…
Når Aarhus Universitet tager første spadestik til nye bygninger til fødevareforskning i Aarhus, er det startskuddet til dannelsen af en markant base,…
Bakterier spiller en central rolle, når olie skal nedbrydes. Forskere fra Aarhus Universitet har i tidsskriftet ‘Science of the Total Environment’…
Kan kapsler med tarmbakterier fra raske donorer gavne patienter med irritabel tyktarm og blødende tyktarmsbetændelse? Det går Aarhus Universitet og…
Flere og flere gæs overvintrer i Danmark. De finder føden på de mange majsmarker, som breder sig over hele landet. På sigt kan de mange gæs blive et…
Forskere fra Aarhus Universitet har målt en ny verdensrekord: Små isalger på undersiden af den arktiske havis lever og vokser ved en lysmængde, der…
Et varmere klima og flere næringsstoffer øger frigivelsen af metan markant fra lavvandede søer, der ligger i landbrugsområder.
To forskere fra Science and Technology har fået hver 60 mio. kr. fra Novo Nordisk Fondens Challenge Programme til etablering af to nye…
Forskere fra iNANO på Aarhus Universitet går sammen med Carlsberg, Microsoft og DTU i gang med et forskningsprojekt, som skal udvikle og teste…
Bedre magneter skal hjælpe med at lagre vedvarende energi fra solceller og vindmøller i magnetiske svinghjul. Den nye teknologi til energilagring kan…
De to nordjyske virksomheder 2operate og GomSpace vil sammen med Aarhus Universitet skabe en ny overvågningsplatform til såkaldte megakonstellationer,…
Hvordan kan små danske virksomheder hver især bruge verdens kraftigste neutron- og røntgenmikroskoper til produktudvikling? Det vil forskere på Aarhus…
Det nye forskningsprojekt GEOCON skal medvirke til at sikre vores dyrebare vandressourcer mod forurening ved at udvikle metoder til at vurdere…
Side 7 af 7