Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Foto: Melissa Yildirim, AU Foto

22.06.2020 | Faculty of Technical Sciences

Større studieoptag: Fakultetet tildeles flere studiepladser

Flere skal have mulighed for at studere en teknisk videnskabelig uddannelse ved Aarhus Universitet, og efter sommerferien vil 231 ekstra studiesøgende kunne få en af de nye studiepladser på Faculty of Technical Sciences.

(privatfoto)

18.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab

Alternativ til antibiotika med i Ph.d. Cup finale

Verden har brug for alternativer til antibiotika, men kan man gøre en sygdom syg og derved skabe en ny måde at bekæmpe smitte på? Det er emnet for et ph.d.-projekt, det er muligt at opleve til finalen af Ph.D.-cup, der sendes på Danmarks Radio fredag d. 19. juni.

Foto: Colourbox

17.06.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Vi undervurderer eget forbrug af slik og chips

Vi er godt klar over, at vores eget forbrug af slik og chips er for højt - men vi mener hver især, at vores eget forbrug er lavere end andre danskeres forbrug. Det viser en ny undersøgelse foretaget af MAPP Centret og Institut for Fødevarer på Aarhus Universitet, der stiller skarpt på udviklingen i portionsstørrelser af slik og chips i Danmark.

Projektet Drones4Safety har i alt ni partnere fra hele Europa. Fra Aarhus Universitet deltager bl.a. lektor Rune Hylsberg Jacobsen (tv). Foto: Peer Klercke.

16.06.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Dronesværme skal sikre infrastruktur i hele Europa

Nyt danskledet forskningsprojekt vil lade hele flokke af avancerede, autonome droner holde vågent øje med broer og jernbaner og rapportere, hvis noget skal repareres.

Foto: Olden Kombucha

12.06.2020 | Institut for Fødevarer

Ny kombucha-virksomhed får støtte fra Future Food & Bioresource Innovation

Food eHub ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, har hjulpet en lokal, nystartet virksomhed med at sikre midler fra Future Food & Bioresource Innovation. De skal gå til at udvikle produktet Olden Kombucha, der er en fermenteret drik på basis af te, i samarbejde med Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet og virksomheden ISI Food…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

11.06.2020 | Arrangement

Deltag i åbent webinar om cirkulær bioøkonomi

Den 1. juli 2020 afholder Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) webinar, hvor den nyeste forskning på området præsenteres. Webinaret er åbent for alle interesserede.

Foto: Colorbox

10.06.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Bæredygtighed

Hvordan reagerer forbrugerne på bæredygtige emballager?

På Aarhus Universitet er der fokus på at udvikle bæredygtige emballageløsninger til fødevarer. I et nyt forskningsprojekt skal MAPP Centret være med til at undersøge, hvordan forbrugerne reagerer på de bæredygtige emballager.

Privatfoto

09.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Navne

Flemming Ekelund tiltræder som adjungeret professor

Institut for Miljøvidenskab er blevet en jordbundsbiolog rigere. Flemming Ekelund, der er lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet, er nu blevet adjungeret som professor ved Aarhus Universitet.

Dekan på Tech, Eskild Holm Nielsen, ønsker at samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. (Foto: Melissa Yildirim, AU)

09.06.2020 | Faculty of Technical Sciences

Ny organisering skal styrke ingeniørområdet på Aarhus Universitet

Dekanen på Faculty of Technical Sciences foreslår en organisering i fire nye institutter, der skal samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Hørings- og inddragelsesproces for den nye organisering begynder inden sommerferien.

Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris 2020. Foto: Anne Kring.

04.06.2020 | Institut for Agroøkologi, Navne

Ph.d.-pris for at forudse funktionelle egenskaber i jordlag

Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris den 4. juni.

Viser resultater 81 til 90 ud af 186

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste