20.05.2020 | Bevilling
Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) bevilger 23,8 mio. kr. til seks forskningsprojekter på Technical Sciences.
20.05.2020 | Institut for Fødevarer
Modermælk kan noget, som erstatningsprodukter ikke kan - men det vil forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet være med til at ændre ved hjælp af en særlig type kulhydrater, der kan stimulere vigtige mikroorganismer i barnets tarm. I en ny undersøgelse har de for første gang dokumenteret synergieffekter mellem disse kulhydrater og…
18.05.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Navne
Klimaforskningen ved Institut for Miljøvidenskab og iClimate bliver styrket fra 1. juni med ansættelsen af professor Peter Langen, som skifter sin lederpost ved DMI ud med opbygningen og udviklingen af instituttets forskning i klimamodellering. Ansættelsen er lidt af et scoop, forklarer institutleder Carsten Suhr Jacobsen, som tror på, at Peter…
15.05.2020 | Institut for Bioscience
Nyt studie anvender museumssamlinger og citizen-science observationer til at dokumentere, hvordan klimaændring påvirker danske svirrefluers fænologi.
15.05.2020 | Institut for Husdyrvidenskab
I en ny undersøgelse har forskere fra Institut for Husdyrvidenskab set nærmere på, hvad der motiverer ejere og ansatte i landbruget til at skabe forandring, der kan give bedre dyrevelfærd.
14.05.2020 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Nyhed
Iværksættervirksomheden Skulptek vil på markedet med arm- og benproteser i 3D-print. Målet er, at give kunderne større indflydelse i designprocessen.
13.05.2020 | Institut for Agroøkologi, Bæredygtighed
Hvordan adskiller økologisk planteproduktion sig fra konventionel i forhold til udledning af lattergas og udvaskning af kvælstof? Forskere fra blandt andet Aarhus Universitet har set litteraturen efter i sømmene for at skabe et overblik og en bedre forståelse af hvad der betinger forskelle mellem økologisk og konventionel planteproduktion.
12.05.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Navne
Med ansættelsen af to nye og højtspecialiserede tenure tracks vil Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet styrke sit strategiske fokus på forskning i innovative, bæredygtige emballeringsløsninger.
11.05.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Nyhed
Vi skal spise mindre sukker, men hvordan kan fødevareindustrien reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med den søde smag? Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har undersøgt sagen på baggrund af en omfattende litteraturgennemgang.
01.05.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab
Træt af hvirvlen, der får håret til at stritte? Det kan du lige så godt vænne dig til, naturen har nemlig haft en rigtig god grund til at indrette det sådan.