Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

I et nyt EIT Food-forskningsprojekt, undersøger forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet forbrugernes holdninger til sundere, forarbejdede kødprodukter. Det sker i samarbejde med kollegaer fra Storbritannien og Spanien. Foto: Colourbox.

15.09.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Vil forbrugerne acceptere sundere kødprodukter?

Det er muligt at fremstille sundere alternativer til de forarbejdede kødprodukter, som er meget efterspurgte i Danmark og i resten af Europa, men hvordan reagerer forbrugerne på de forskellige muligheder, og hvilke foretrækker de? Det undersøger forskere fra MAPP Centret ved Aarhus Universitet sammen med kolleger fra Spanien og Storbritannien i et…

14.09.2020 | Faculty of Technical Sciences

Techs myndighedsrådgivning opnår ISO 9001-Certificering

Efter tre års ihærdig indsats har Faculty of Technical Sciences (Tech) nu opnået dokumentation for høj kvalitet i sin myndighedsrådgivning: Fakultetets kvalitetsledelsessystem for myndighedsrådgivning blev i sidste uge, som det første universitet i landet inden for netop myndighedsrådgivning, certificeret efter den internationale ISO…

De to stadier af artens livscyklus ses her som illustration af Sofie Binzer.

14.09.2020 | Institut for Bioscience

Enkeltcellede alger er langt mere komplekse end tidligere antaget

Enkeltcellede alger bidrager samlet med omtrent 50% af verdens iltproduktion. Trods disse algers enorme udbredelse i verdenshavene, er viden om deres livscyklus ofte ganske sparsom. Men nu har forskere vist, at enkeltcellede algers reproduktionsevne afhænger af deres vækstbetingelser – og at de mikroskopiske alger måske er langt mere komplicerede…

Foto: AU Foto

11.09.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Bæredygtighed

Flere plantearter i græsmarken giver føde til bestøvende insekter

Ifølge ny forskning fra Aarhus Universitet er det muligt både at sikre et højt og stabilt udbytte samt øge biodiversiteten og antallet af bestøvende insekter på græsmarker med den rette miks af forskellige plantearter og en tilpasset slætstrategi.

Foto: Anders Trærup, AU Foto

04.09.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Aarhus Universitet indgår samarbejdsaftale med Viborg Kommune

Samarbejdsaftalen mellem Aarhus Universitet og Viborg Kommune sætter fokus på brug af viden fra og udvikling af Aarhus Universitets afdeling i Foulum og et styrket samarbejde mellem det stærke juridiske miljø i Viborg og jurastudiet i Aarhus.

Sådan ser de ud, de små smeltehuller på gletcherne. Der er her, forskerne har fundet virus, der nok er adskilt med tusinder af kilometer, men som trods alt har ligheder, der udfordrer hidtidige antagelser. (Foto: Alexandre Anesio)

03.09.2020 | Institut for Miljøvidenskab

Gletcher-virus giver indsigt i evolutionens våbenkapløb mellem virus og organismer

Et internationalt forskerhold har undersøgt livet på overfladerne af gletchere. Arbejdet kan vise sig at udfordre den forståelse, der hidtil har været af det evolutionære våbenkapløb mellem virus og værstorganismer. Studiet er netop udgivet i Nature Communications.

Lektor Qi Zhang leder forskergruppen, der har udviklet en ny måde at komprimere data på. Den nye bevilling skal danne ramme for en end-to-end-løsning, der kan få stor betydning for den såkaldte data-tsunami, som enorme mængder at IoT-enheder medfører. Foto: Lars Kruse, AU Foto.

27.08.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Danske forskere opfinder helt ny måde at komprimere data på

Et nyt projekt, støttet af Danmarks Frie Forskningsfond, skal gøre det muligt at læse data direkte fra komprimeret IoT-data. Projektet ledes af forskere fra Aarhus Universitet og udføres i samarbejde med bl.a. MIT og Boston University.

Onsdag 26. august 2020 var der studiestart for 1.131 nye studerende på Technical Sciences. Foto: Christina Troelsen
De nye studerende blev taget godt imod af tutorerne og vist rundt i bygningerne, her er det ingeniørstuderende på Navitas. Foto: Christina Troelsen
Sociale aktiviteter og 'ryste-sammen-lege' hører også med til studiestarten. Foto: Lars Kruse, AU Foto.
For at der skal være plads til at afstandskravene kan overholdes, er der flere steder opsat store telte, hvor nogle af aktiviteterne både i forbindelse med studiestarten og i efteråressemestret kan foregå. Foto: Lars Kruse, AU Foto
Rundt omkring i bygningerne bliver der på forskellig vis vejledt i at holde afstand, holde til højre og undgå trængsel. Foto: Christina Troelsen

26.08.2020 | Faculty of Technical Sciences

Velkommen til de nye studerende

Technical Sciences byder i år velkommen til 1.131 nye studerende på ingeniøruddannelserne og agrobiologi. Studiestarten er på grund af corona anderledes end den plejer at være – og alligevel ligner den sig selv.

Professor Jørgen E Olesen. (Foto: AU)

20.08.2020 | Institut for Agroøkologi

Professor med i fagpanel bag borgerting om den grønne omstilling

Som en del af regeringens nye klimalovgivning skal der nedsættes et borgerting med 99 tilfældigt udvalgte danske borgere. AU-professor Jørgen E Olesen er i den kommende tid en del af det fagpanel, der skal kvalificere de emner, borgertinget behandler.

Brun pletvinge på en blåhat. (Foto: Christian Kjær).

19.08.2020 | DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

Færre insekter i Danmark

Danske insekter mangler levesteder, føde og er udsatte for forurening. Ny rapport giver anbefalinger til at vende udviklingen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 229

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste