Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Skovene omkring Aarhus, her Riis Skov ved Aarhus C, er omdrejningspunktet for de ingeniørstuderende i deres jagt på helt nye antibiotikaproducerende bakterier. Februar gik det løs med indsamlingen af de første jordprøver, men inden længe vender de studerende tilbage til skovene for at indsamle endnu flere, som forhåbentlig kan være med til at løse verdens store problemer med antibiotikaresistens. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

20.02.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Aarhus-studerende med i verdensomspændende jagt på ny antibiotika

Aarhus Universitet har som det første danske universitet sluttet sig til det globale crowdsourcing-initiativ Tiny Earth, der med hjælp fra undervisere og tusindvis af studerende verden over forsøger at bekæmpe antibiotika-resistens.

Mogens Sandø er centerleder for QGG. Han indtræder nu i fakultetsledelsen på Faculty of Technocal Sciences. (Foto. Rasmus Rørbæk)

19.02.2020 | Faculty of Technical Sciences

Nyt institutlignende center i et genetisk krydsfelt

Det interdisciplinære Center for Kvantitativ Genetik og Genomforskning (QGG) udvides og får i fremtiden status af institutlignende center under det nye Faculty of Technical Sciences. Centerleder, professor Mogens Sandø Lund, indtræder i fakultetsledelsen. Ændringen trådte i kraft 1. januar 2020.

Testemne under forsøg, hvor de to ender yderst tv langsomt trækkes i hver sin retning. Vha. Digital Image Correlation kan bevægelser måles optisk. Den vertikale bevægelse af testemnet er således vist med farvede konturlinjer. Foto: Simon Heide-Jørgensen.

19.02.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Designer-huller gør glasmateriale langt stærkere

Ved at lave specialdesignede indskæringer i plexiglas har danske forskere gjort materialet stærkere, lettere og mere fleksibelt. Den nye viden kan bl.a. benyttes til at gøre mikrochips langt mere holdbare.

18.02.2020 | Bevilling

Stor fremgang i Marie Skłodowska-Curie Fellowships

Fakulteterne for Natural Sciences og Tehnical Sciences tegner sig for tilsammen 16 af de i alt 23 Marie Skłodowska-Curie Individual Fellowships, som Aarhus Universitet har høstet i 2019-runden.

Lars Henrik Andersen

30.01.2020 | Nyhed, Faculty of Technical Sciences

Lars Henrik Andersen takker snart af

Det sidste år har professor Lars Henrik Andersen fungeret som konstitueret dekan på Science and Technology, og dermed stået i spidsen for ikke blot det største fakultet, men også en af de største organisationsændringer på Aarhus Universitet. Med ansættelse af den nye NAT-dekan kan Lars H. Andersen snart træde tilbage og igen fokusere på…

27.01.2020 | Institut for Bioscience

Ny erkendelse medførte ændret estimat af kvælstofudledning kort efter udgivelse af NOVANA rapport

I sagen om ændret estimat af kvælstofudledning har institutleder Peter Henriksen fra Bioscience i flere medier forklaret, at der ikke tale om en regnefejl, men derimod om justering af den anvendte model, der betyder, at man kan forbedre beregningsgrundlaget for udledningsestimatet.

Eskild Holm Nielsen tiltrådte som dekan for det nye Faculty of Technical Sciences ved årsskiftet.

23.01.2020 | Faculty of Technical Sciences

Eskild Holm Nielsen: Tech skal være det samarbejdende fakultet

Eskild Holm Nielsen, der tiltrådte som dekan for det nye Faculty of Technical Sciences ved årsskiftet, er allerede trukket i arbejdstøjet, og har kastet sig over opgaven med at konsolidere det nye Tech-fakultet og skabe en strategisk retning.

Kurt Nielsen er prodekan for erhvervssamarbejde og myndighedsbetjening ved Technical Sciences, Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse, AU Foto

21.01.2020 | Nyhed, Faculty of Technical Sciences

Uafhængige universiteter bygger på troværdighed

Oksekødssagen har udfordret Aarhus Universitets troværdighed. Derfor skal universitetets uafhængighed altid bygge på transparens og armslængde. Det skriver prodekan for Technical Sciences Kurt Nielsen i et debatindlæg i dagbladet Ingeniøren

20.01.2020 | Nyhed, Institut for Ingeniørvidenskab

Undersøgelse: Bystøj opleves mindre larmende, når vi kigger på natur

To civilingeniørstuderende fra Aarhus Universitet har sat sig for at undersøge sammenhængen mellem, hvad folk ser, og hvad de hører. Ved hjælp af VR-teknologi har de fundet ud af, at naturudsigt ser ud til at lægge en dæmper på vores hørelse.

Marsvinemoder og hendes kalv. (Foto: Jeppe Balle Dalgaard/AU)

17.01.2020 | Nyhed, Institut for Bioscience

Oliejagt i Nordsøen giver ekko hos marsvin

Ny forskning med luftkanoner og undervandsmikrofoner viser, at marsvin reagerer på undervandsstøj op til 12 kilometer fra olieefterforskning i Nordsøen.

Viser resultater 91 til 100 ud af 153

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste