Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Flere og flere vil være softwareingeniører, og tendensen er ikke kun gældende for mænd. Antallet af kvinder, der har søgt optagelse på uddannelserne på AU er næsten fordoblet fra 2019 til 2020. Foto: Jesper Bruun

31.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Boom i antallet af kvinder, der vil være softwareingeniør

Ingeniøruddannelserne inden for software- og computerteknologi på Aarhus Universitet er mere populære end nogensinde før. Og antallet af kvinder, der har fået tilbudt plads, er fordoblet på blot ét år.

Projektet åbner op for en helt ny fremstillingsmodel, som giver virksomheder mulighed for rentabel on-demand produktion af endog meget specialiserede produkter. Her professor Peter Gorm Larsen. Foto: AU Foto.

30.07.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Startskuddet er gået: Stort innovationsprojekt skal løfte SMV’er op på digitaliseringsbølgen

Det Horizon 2020-finansierede innovationsprojekt DIGITbrain er nu startet, og planen er at lade små- og mellemstore produktionsvirksomheder fra hele Europa drage fordel af AI-baseret behovsstyret produktion.

Samlet set går ingeniøruddannelserne på Aarhus Universitet frem med 18 pct. flere pladstilbud i forhold til sidste år. Foto: AU Foto / Jesper Bruun.

28.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Fuldt hus på ny ingeniøruddannelse

Mekanik er blevet populært på Aarhus Universitet, hvor den nye bacheloruddannelse af samme navn har trukket mere end fulde huse. Samtidig er maskinteknik i år den mest populære diplomingeniøruddannelse. I alt går ingeniøruddannelserne 18 pct. frem i forhold til sidste år.

Technical Sciences optager 20% flere på fakultetets uddannelser Foto: Lars Kruse, AU Foto

28.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Markant stigning i tilbudte studiepladser på Technical Sciences

20 procent flere får i år tilbudt en studieplads på Technical Sciences. Samtidig er der stadig ledige pladser, fordi universitetet har øget sin kapacitet i kølvandet på corona.

Lektor Anders Feilberg leder Aarhus Universitets del af projektet. Han tror på, at den nye opfindelse vil føre til, at landbruget kan lykkes med at nedbringe erhvervets klima- og miljøbelastning på en nem og effektiv måde. Foto: Melissa Yildirim, AU Foto.

14.07.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Bæredygtighed

Ny teknologi kan væsentligt reducere ammoniak- og metanudledning fra landbruget

Et dansk forskerteam har opfundet et naturligt additiv til husdyrgødning, der reducerer gødningens udledning af forskellige gasarter, bl.a. drivhusgassen metan.

Det danske flyteam foran optællingsflyet: et VulcanAir P-68 Observer med boblevinduer. Under hver optælling bliver der taget forholdsregler ift COVID-19. Fra venstre: Line Kyhn, Signe Sveegaard og Jeppe Dalgaard Balle. (Fotograf: Steffen Kristensen, Bioflight.)
Studieområdet i MiniSCANS II optællingen, der skal estimere bestandsantallet for og udbredelsen af marsvinebestanden i Kattegat, Bælthavet og den vestlige Østersø.

09.07.2020 | Institut for Bioscience, DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

Marsvinebestanden i de indre danske farvande optælles

En større optælling af marsvinebestanden i Kattegat, Bælthavet og den vestlige Østersø - kaldet MiniSCANS II – er fuld i gang. Formålet er at estimere det totale bestandsantal samt fordelingen af marsvin i dette område.

Foto: Colourbox

08.07.2020 | Institut for Agroøkologi, Bæredygtighed

Gulerødder kan erstatte syntetiske farvestoffer i fødevarer

En række syntetiske farvestoffer i fødevarer er mistænkt for at have uønskede bivirkninger specielt hos børn. Derfor har EU de seneste ti år krævet, at produkter indeholdende udvalgte syntetiske farvestoffer skal have tydlige advarsler på emballagen. Det har resulteret i en stor efterspørgsel efter naturlige farvestoffer på verdensplan. Nu har…

Flere unge har i 2020 en ingeniøruddannelse som førsteprioritet. Jens Villadsen er færdig med første år på civilingeniøruddannelsen i Computerteknologi, som sammen med diplomingeniøruddannelsen i Softwareteknologi er blandt de populære uddannelser i år. (Foto: Melissa Yildirim)

06.07.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Flere vil læse til ingeniør på Aarhus Universitet

Flere unge har søgt ind på en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet. Især de femårige civilingeniøruddannelser går frem.

Technical Sciences har modtaget 3.032 ansøgninger om optagelse på en af fakultetets uddannelser Foto: Lars Kruse, AU Foto

06.07.2020 | Faculty of Technical Sciences

Fremgang i ansøgninger til Technical Sciences

Som forventet er søgningen til landets videregående uddannelser steget i år – det gælder også for Aarhus Universitet, som har modtaget 5 pct. flere førsteprioritetsansøgninger sammenlignet med sidste år. Størst fremgang ses på ingeniør- og it-uddannelserne.

Foto: Hergaard Fotografi

02.07.2020 | Institut for Fødevarer

Fællesskab kan motivere mænd til at spise sundere

Hvis mænd over 55 år skal spise sundere, så kan samvær omkring maden i form af madlavnings- og spisefællesskaber være en del af løsningen. Det viser en ny undersøgelse, som Institut for Fødevarer og MAPP Centret ved Aarhus Universitet står bag.

Viser resultater 1 til 10 ud af 11

1 2 Næste