Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Foto: Colourbox

11.05.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Nyhed

Kan sukkerreducerede produkter være lige så søde?

Vi skal spise mindre sukker, men hvordan kan fødevareindustrien reducere sukkerindholdet uden at gå på kompromis med den søde smag? Forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet har undersøgt sagen på baggrund af en omfattende litteraturgennemgang.

Hvirvler i hovedbunden, der får håret til at stritte, er der ikke bare ved et tilfælde. De skyldes, at naturen følger matematikkens love. Foto: Jesper Bruun

01.05.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Dårlig hårdag? Fortvivl ikke – det skyldes matematik

Træt af hvirvlen, der får håret til at stritte? Det kan du lige så godt vænne dig til, naturen har nemlig haft en rigtig god grund til at indrette det sådan.

EU's industri tegner sig for 20% af de samlede emissioner i regionen, og der er et presserende behov for talentfulde ingeniører til at skabe mere bæredygtige teknologier og løsninger. Foto: Colourbox

01.05.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Bæredygtighed

Fokus på at integrere bæredygtighed i AU’s civilingeniøruddannelser

Bæredygtighed er langt mere kompliceret, end man måske umiddelbart tror, og derfor er det vigtigt med undervisning i emnet, lyder det fra AU-forsker på Institut for Ingeniørvidenskab.

Mindre luftforurening fra vejtrafik vil kunne aflæses i antallet af for tidlige dødsfald og sygedage. (Foto: DCE/Thomas Ellermann)

28.04.2020 | DCE - Nationalt Center for Miljø og Energi

Reduceret forurening fra vejtrafik under coronakrisen giver færre for tidlige dødsfald og sygedage i Danmark

Markant lavere luftforurening fra vejtrafik vil give tusindvis af færre sygedage og et fald i antallet af for tidlige dødsfald, viser nyt notat.

Strømper med 3D-printede elektroder skal forhindre muskeltab hos intensivpatienter med Covid-19. Nu sætter læger og ingeniører fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet de første eksemplarer i produktion. Foto: Colourbox.

23.04.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet

Elektriske strømper skal hjælpe intensivpatienter med Covid-19

Læger og ingeniører har i fællesskab udviklet en elektrisk strømpe, der skal forhindre tab af muskelmasse hos sengeliggende patienter. Strømpen skal i de kommende måneder testes på danske Covid-19 patienter på landets intensivafdelinger.

Én af ekvipagerne i undersøgelsen iført ridevest med ekstra vægt i form af blylodder. Der indgik i alt 20 ekvipager i undersøgelsen, som strakte sig over fire testdage. Foto: KA Photo.

22.04.2020 | Institut for Husdyrvidenskab

Påvirker rytterens vægt og balance hestens velfærd?

Ryttervægt har ikke umiddelbart så stor betydning for hestens velfærd, som man måske hidtil har troet. Hverken hestens stressniveau, puls eller adfærd blev påvirket under moderat arbejde, når rytteren tog 25% på i vægt. Til gengæld udviste hestene tegn på ubehag og stress, hvis rytteren havde dårlig balance, viser et projekt gennemført af AU i…

21.04.2020 | Ingeniørhøjskolen Aarhus Universitet, Bæredygtighed

AU optaget i europæisk elitenetværk for energiteknologi

Med et medlemskab i The European Association for Storage of Energy (EASE) får Aarhus Universitet en betydelig rolle i det europæiske arbejde med at fremme grøn omstilling. Samtidig skal det styrke universitetets forskning i nye lagringsteknologier.

Claus Grøn Sørensen blev udnævnt professor på Institut for Ingeniørvidenskab den 1. april 2020. Han har endnu ikke holdt sin tiltrædelsesforelæsning grundet nedlukning i forbindelse med corona-virussen. Foto: Peer Klercke.

20.04.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab, Navne

Ny professor skal gøre landbruget smartere

Seniorforsker Claus Grøn Sørensen er ny professor på Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, hvor han fortsætter sin forskning i optimering af teknologier til fremtidens smarte landbrug.

Foto: Colourbox

20.04.2020 | Faculty of Technical Sciences, Nyhed

Mere metan fra kvæggylle end hidtil rapporteret

Gylle fra dansk kvæg udleder mere metan, end forskerne hidtil har rapporteret til FN. Hvis gyllen fremover i øget omfang anvendes til biogas kan det paradoksalt nok vise sig at give gevinster på landbrugets klimaregnskab.

(Ill: Colourbox)

04.04.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Nyhed

Luftforurening kan være en mulig faktor i corona-dødeligheden i Norditalien

Hele verden er ramt af coronavirus, og over alt kæmper sundhedsvæsener og andre myndigheder med at begrænse smitten, bekæmpe sygdommen og beskytte befolkningerne. Alligevel vil pandemien koste liv over hele kloden. En miljøforsker fra Aarhus Universitet har undersøgt, om der kan være sammenhæng mellem den høje dødelighed, man ser i det nordlige…

Viser resultater 41 til 50 ud af 129

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste