Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Projektet Drones4Safety har i alt ni partnere fra hele Europa. Fra Aarhus Universitet deltager bl.a. lektor Rune Hylsberg Jacobsen (tv). Foto: Peer Klercke.

16.06.2020 | Institut for Ingeniørvidenskab

Dronesværme skal sikre infrastruktur i hele Europa

Nyt danskledet forskningsprojekt vil lade hele flokke af avancerede, autonome droner holde vågent øje med broer og jernbaner og rapportere, hvis noget skal repareres.

Foto: Olden Kombucha

12.06.2020 | Institut for Fødevarer

Ny kombucha-virksomhed får støtte fra Future Food & Bioresource Innovation

Food eHub ved Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet, har hjulpet en lokal, nystartet virksomhed med at sikre midler fra Future Food & Bioresource Innovation. De skal gå til at udvikle produktet Olden Kombucha, der er en fermenteret drik på basis af te, i samarbejde med Ingeniørhøjskolen ved Aarhus Universitet og virksomheden ISI Food…

Foto: Lars Kruse, AU Foto

11.06.2020 | Arrangement

Deltag i åbent webinar om cirkulær bioøkonomi

Den 1. juli 2020 afholder Aarhus Universitets Center for Cirkulær Bioøkonomi (CBIO) webinar, hvor den nyeste forskning på området præsenteres. Webinaret er åbent for alle interesserede.

Foto: Colorbox

10.06.2020 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug, Bæredygtighed

Hvordan reagerer forbrugerne på bæredygtige emballager?

På Aarhus Universitet er der fokus på at udvikle bæredygtige emballageløsninger til fødevarer. I et nyt forskningsprojekt skal MAPP Centret være med til at undersøge, hvordan forbrugerne reagerer på de bæredygtige emballager.

Privatfoto

09.06.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Navne

Flemming Ekelund tiltræder som adjungeret professor

Institut for Miljøvidenskab er blevet en jordbundsbiolog rigere. Flemming Ekelund, der er lektor ved Biologisk Institut på Københavns Universitet, er nu blevet adjungeret som professor ved Aarhus Universitet.

Dekan på Tech, Eskild Holm Nielsen, ønsker at samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. (Foto: Melissa Yildirim, AU)

09.06.2020 | Faculty of Technical Sciences

Ny organisering skal styrke ingeniørområdet på Aarhus Universitet

Dekanen på Faculty of Technical Sciences foreslår en organisering i fire nye institutter, der skal samle og styrke ingeniørområdet på AU omkring de centrale fagligheder og løfte det til det højeste internationale niveau. Hørings- og inddragelsesproces for den nye organisering begynder inden sommerferien.

Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris 2020. Foto: Anne Kring.

04.06.2020 | Institut for Agroøkologi, Navne

Ph.d.-pris for at forudse funktionelle egenskaber i jordlag

Cecilie Hermansen fra Institut for Agroøkologi modtager Aarhus Universitets Forskningsfonds ph.d.-pris den 4. juni.

20.05.2020 | Bevilling

24 DFF-millioner til forskning på Technical Sciences

Danmarks Frie Forskningsfond (DFF) bevilger 23,8 mio. kr. til seks forskningsprojekter på Technical Sciences.

Foto: Colourbox

20.05.2020 | Institut for Fødevarer

Ny viden skal bidrage til udvikling af fremtidens modermælkserstatninger

Modermælk kan noget, som erstatningsprodukter ikke kan - men det vil forskere fra Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet være med til at ændre ved hjælp af en særlig type kulhydrater, der kan stimulere vigtige mikroorganismer i barnets tarm. I en ny undersøgelse har de for første gang dokumenteret synergieffekter mellem disse kulhydrater og…

Peter Langen. Privatfoto

18.05.2020 | Institut for Miljøvidenskab, Navne

Ny professor giver klimaforskning på AU et energiboost: Nu vil vi være de bedste!

Klimaforskningen ved Institut for Miljøvidenskab og iClimate bliver styrket fra 1. juni med ansættelsen af professor Peter Langen, som skifter sin lederpost ved DMI ud med opbygningen og udviklingen af instituttets forskning i klimamodellering. Ansættelsen er lidt af et scoop, forklarer institutleder Carsten Suhr Jacobsen, som tror på, at Peter…

Viser resultater 51 til 60 ud af 153

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste