Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på ST
Professor og tidligere institutleder Lars Henrik Andersen bliver konstitueret dekan på Science and Technology, når Niels Chr. Nielsen fratræder den 15. februar. Han skal samtidig føre fakultetet igennem processen frem mod en mulig opdeling.
Det bliver fysikprofessor Lars Henrik Andersen, der fra 15. februar står i spidsen for Science and Technology som konstitueret dekan.
Dermed får fakultetet en frontfigur med stor ledelseserfaring i den kommende proces. Lars Henrik Andersen var institutleder på Institut for Fysik og Astronomi i syv år fra 2011 til 2018. Her trådte han egentlig tilbage for at hellige sig sin forskning, men han har nu indvilliget i at lede Science and Technology frem mod en eventuel opdeling i to fakulteter.
"Rektor har bedt mig om at træde til som dekan, frem til der ligger en afgørelse om en ny ledelse og organisation. Det har jeg takket ja til. Det er en stor ledelsesmæssig udfordring, men det er også en utrolig spændende udfordring. Der er mange ting, jeg skal sætte mig ind i, men først og fremmest ser jeg frem til at møde medarbejderne og få sat gang i dialogen om fakultetets fremtid”, siger Lars Henrik Andersen.
Brian Bech Nielsen er glad for, at Lars Henrik Andersen vil påtage sig opgaven:
”Der står utrolig stor respekt om Lars; både fagligt og som leder. Han har en stor indsigt i fakultetet, og han kan løfte opgaven med at afklare en eventuel opdeling af fakultetet. Nu går vi i gang med at planlægge lokale møder, så vi kan høre, hvad medarbejderne i de enkelte fagmiljøer tænker om en mulig opdeling af Science and Technology”.
Første skridt bliver et medarbejdermøde den 19. februar i Aulaen kl. 14.30 – 15.30, hvor rektor Brian Bech Nielsen og Lars Henrik Andersen vil møde medarbejderne i Science and Technology og præsentere bevæggrundene for ideen bag en deling af fakultetet og drøfte den videre proces frem mod udarbejdelse af et forslag. Mødet vil blive streamet, så medarbejdere i Roskilde, Flakkebjerg, Årslev, Silkeborg og Foulum har mulighed for at være med.