Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Professor Chris Topping (Foto: AU Foto)

31.08.2021 | Institut for Bioscience

Nyudnævnt professor med fokus på fremtidens landbrug

Institut for Bioscience kan nu præsentere Chris Topping i et nyt professorat i socio-økologisk modellering. Professoratet fokuserer på udvikling af computermodeller, der bl.a. skal kunne belyse, hvordan arealanvendelse og fødevareproduktion i landbruget påvirker naturen og miljøet.

30.08.2021 | Institut for Husdyrvidenskab

AU er med i nyt projekt, som ved hjælp af UV-lys vil reducere forbruget af antibiotika til grise

Forsøgsstaldene ved AU i Foulum skal huse et nyt projekt, som har til formål at afprøve et såkaldt kombi-lys, der kan minimere bakterier og virus i staldmiljøet. Projektet ledes af Farmer-Light Holding og er støttet af GUDP.

27.08.2021 | Faculty of Technical Sciences

Æresdoktor 2021: Professor Peter L. Tyack

I forbindelse med Årsfesten 2021 bliver professor Peter L. Tyack udnævnt til Æresdoktor på Aarhus Universitet.

Tutorerne tog godt imod unge fra hele landet på deres første dag på universitetet (Foto: Lars Kruse)

25.08.2021 | AU Engineering, Institut for Agroøkologi

En helt særlig studiestart på Tech

Efter et år med nedlukninger og meget begrænset social kontakt var stemningen tæt på sitrende, da de mange veloplagte tutorer modtog de mange nye ingeniør- og agrobiologistuderende.

Vi har brug for flere af dem her. I hvert fald, hvis man spørger toplederne i vindindustrien. Daryl Plante Montminy fra Canada, Lynn Briese fra Tyskland og Mirko Hoekman fra Danmark er alle ingeniørstuderende, og de deltager i Wind Power Summer School 2021. (Foto: Anders Trærup)

25.08.2021 | AU Engineering

Danske topledere: ”Manglen på vind-ingeniører kan blive en udfordring i klimakampen”

Hvert år i august samler Aarhus Universitet i samarbejde med Vestas og Siemens Gamesa 50 af verdens dygtigste ingeniørstuderende til en international sommerskole om vind. Målet er at tiltrække talenter til den danske energisektor.

Foto: 3D scanning af jordens porer - Mathieu Lamandé.

19.08.2021 | Institut for Agroøkologi, DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

3D-print og CT-scanninger giver indblik i jordens mange funktioner

En kombination af digital CT-billede dannelse, naturlige jordprøver, modelprøver dannet med bl.a. 3D-printer og laboratoriemålinger skaber en bedre forståelse af de komplekse forhold i jordporesystemet, der er bestemmende for jordens funktioner som f.eks. gas- og vandtransport.

Foto: Teknologisk Institut

12.08.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Nyt netværk samler kræfterne om dokumentation af miljø- og klimateknologier

Field Emission Network er navnet på Danmarks nye netværk for vidensdeling om dokumentation af miljø- og klimateknologier. Netværket, der er opstået som et samarbejde mellem Teknologisk Institut og Aarhus Universitet med støtte fra GUDP, optager lige nu nye medlemmer.

Det 'optimale hundebesøg' er ikke nødvendigvis det samme for alle plejehjemsbeboere. Beboere med fremskreden demens har mest gavn af et besøg, hvor der udelukkende er fokus på hunden, mens andre kan have glæde af at få tilkoblet en aktivitet, viser ny forskning. Foto: TrygFonden.

10.08.2021 | Institut for Husdyrvidenskab

Hvordan får beboere på plejehjem størst udbytte af hundebesøg?

Plejehjemsbeboere med fremskreden demens har mest gavn af simple hundebesøg, hvor de blot skal være sammen med hunden uden yderligere aktiviteter eller krav. Men for de mest velfungerende beboere kan det give mening at koble aktiviteter på, som kan stimulere til mere interaktion med hunden. Det viser ny undersøgelse fra Institut for…

10.08.2021 | Institut for Husdyrvidenskab

Åbent hus på Danmarks Kvægforskningscenter ved Aarhus Universitet i Foulum

Onsdag den 1. september afholder Aarhus Universitet det længe ventede Åbent Hus på Danmarks Kvægforskningscenter i Foulum. Anledningen er centrets nye staldkompleks, der rummer helt unikke forsøgsfaciliteter til kvæg. Alle med interesse for kvæg er velkomne.

Moderstationerne er opbygget i containere, der er pakket ind solceller og også forsynet med en vindmølle. Tilsammen skal de sikrer strøm til målestationerne i et helt år. Foto: Søren Rysgaard

09.08.2021 | Institut for Bioscience

Forskere gransker grønlandske gradienter

Gennem de sidste 25 år har forskere foretaget målinger af klimaet og miljøet i Østgrønland. Det er blevet til en række yderst værdigfulde tidsserier af mange forskellige data - primært i Zackenberg/Daneborg-området og i regi af Greenland Ecosystem Monitoring (GEM) programmet. Nu opsætter forskere ved Arktisk Forskningscenter, Aarhus Universitet,…

Viser resultater 1 til 10 ud af 14

1 2 Næste