Aarhus Universitets segl

AU indgår i ny videnskabelig alliance

Fem af Europas førende landbrugs-, fødevare- og life science-institutioner har lanceret European Science Alliance for Agriculture and Food (ESAAF) - et nyt videnskabeligt samarbejde, som skal støtte omstillingen af EU's agro-fødevaresektor. Aarhus Universitet deltager i ESAAF sammen med partnere fra Tyskland, Holland, Frankrig og Polen.

ESAAF har som fælles ambition at skabe bæredygtige, konkurrencedygtige og modstandsdygtige fødevaresystemer på tværs af Europa og sikre, at fremtidens strategier er understøttet af videnskabelig evidens.

- Vi er overbeviste om, at den praksisbaserede videnskabelige ekspertise, vi leverer under rammen af ESAAF, vil spille en afgørende rolle i den nuværende og kommende omstilling af den europæiske agro-fødevaresektor. Som en af grundlæggerne af ESAAF er vi meget optagede af at styrke forbindelsen mellem forskning og politik til gavn for hele Europa, siger Eskild Holm Nielsen, dekan for Faculty of Technical Sciences, Aarhus Universitet.

Grundlæggerne af ESAAF er:

  • Aarhus Universitet (AU) – Danmark
  • Julius Kühn-Institutet (JKI) - Tyskland
  • National Research Institute for Agriculture, Food and Environment (INRAE) – Frankrig
  • Wageningen University & Research (WUR) – Holland
  • Warsaw University of Life Sciences (WULS) – Polen

ESAAF forventer en udvidelse med flere akademiske institutioner inden for landbrug og fødevarer.

Læs hele nyheden på engelsk