Aarhus Universitets segl

AU melder fuldt hus på ingeniøruddannelserne

AU Engineering er klar til at tage imod 1177 nye ingeniørstuderende efter sommerferien og må i år for første gang afvise kvalificerede ansøgere.

Aarhus Universitet gør klar til at tage imod 1177 nye studerende efter sommerferien. (Foto: Sebastian Krog, AU arkiv)

Optaget til ingeniøruddannelserne er gået frem i Danmark, og også på Aarhus Universitet peger pilen op. Her har 1177 unge i dag fået tilbudt en studieplads, hvilket er en stigning på 8 procent i forhold til sidste år, som var rekordår.

Det betyder, at mere end hver syvende studerende på landets næststørste universitet efter sommerferien vil være ingeniørstuderende, og det er i god tråd med  erhvervslivets behov, fortæller Finn Borchsenius, prodekan for fakultetet Technical Sciences: 

"Vi er meget glade for den store interesse, og de unge skal have en kæmpe hånd for at gå efter de uddannelser, samfundet efterspørger. Det er godt nyt for virksomhederne, og det er godt nyt for alle os andre, der gerne vil se, at vi lykkes med både den grønne omstilling og den digitale transformation af vores samfund i de kommende år." 

På bacheloruddannelsen i Agrobiologi har Aarhus Universitet desuden tilbudt studiepladser til 28. 

Læs også nyheden om AU's samlede optag 2023: 7383 nye studerende på Aarhus Universitet

Mange har fået afslag

Aarhus Universitet må i år afvise kvalificerede ansøgere til flere af ingeniøruddannelserne, og det beklager Finn Borchsenius: 

"Vi er desværre kommet i en situation, hvor vi må slukke ingeniørdrømme hos mange unge.  Alle vores uddannelser er relevante, og vores dimittender er efterspurgte, så det gør selvfølgelig ondt," siger han. 

Husk vinterstart

De ansøgere, som ikke er kommet ind, har fortsat mulighed for at søge ind på uddannelser med vinterstudiestart. 

Her er sidste frist for ansøgning d. 1. november 2023.

Læs mere om uddannelser med vinterstart

Ledige pladser i AU Herning

Aarhus Universitet har ledige pladser på ingeniøruddannelserne i AU Herning. Ansøgningsfristen er d. 3. august 2023. 

Læs mere om ledige pladser her