Aarhus Universitets segl

Stor interesse for Techs uddannelser

Flere unge end nogensinde før har søgt om optagelse på en uddannelse på Faculty of Technical Sciences. Stigningen i ansøgertallet er primært båret af interessen for den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg, men også ingeniørområdet står stærkt.

Fakultetet Technical Sciences har fået en stor stigning i antallet af førsteprioritetsansøgere. Det skyldes især interessen for den nye dyrlægeuddannelse på AU Viborg (Foto:AU arkiv/ Nicolai Hildebrandt)

I alt 1602 ansøgere til de videregående uddannelser i Danmark har valgt en uddannelse på Faculty of Technical Sciences som deres førsteprioritet. Det er ny rekord for fakultetet.

1197 af førsteprioritetsansøgninger er sendt til ingeniøruddannelserne, mens 405 er sendt til de tre nye uddannelser på AU Viborg.

”På Tech er vi kendt for uddannelser, der beskæftiger sig med samfundets store problemstillinger omkring klima, grøn omstilling, digitalisering og sundhed. Vi kan derfor tilbyde de unge relevante og meningsfulde karriereperspektiver, og det, tror jeg, er en vigtig forklaring på vores succes," siger Finn Borchsenius, prodekan for uddannelse på Technical Sciences.

De mange nye studerende kan se frem til at blive uddannet til områder, hvor virksomhederne har stor efterspørgsel på arbejdskraft. Ledigheden blandt fakultetets dimittender er i dag rekordlav. 

Ny dyrlægeuddannelse er kommet godt fra start

Interessen for at læse på universitetets nye uddannelsescampus AU Viborg er stor. Det skyldes især den nye dyrlægeuddannelse, som har fået 375 førsteprioritetsansøgninger til i alt 30 pladser.

Dermed kan prodekanen glæde sig over, at de unge har fået øjnene op for Danmarks grønne campus.

”Vi ser frem til at byde de nye studerende velkomne på AU Viborg i august. Jeg er sikker på, at de ikke bliver skuffede. Vi er klar med uddannelser af meget høj kvalitet og et unikt studiemiljø, hvor teori og praksis er i balance,” siger Finn Borchsenius. 

Læs mere om AU Viborg her

Fortsat fremgang til ingeniørområdet

Finn Borchsenius glæder sig samtidig over, at universitetets ingeniøruddannelser er i fortsat  fremgang. 

“Vi oplever igen i år en stor interesse for vores ingeniøruddannelser, og det er en god nyhed ikke bare for Aarhus Universitet, men også for de mange virksomheder, som efterspørger arbejdskraft i den anden ende. Vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kunne tilbyde en studieplads til så mange som muligt," siger han. 

Alle ansøgere til de videregående uddannelser får svar på deres ansøgning om optagelse d. 28. juli.

Læs mere i nyheden: Flere vil læse til ingeniør på Aarhus Universitet

Restpladser og vinterstart

Til de unge, der i år endnu ikke har søgt ind på en videregående uddannelse, vil det være muligt at søge om optagelse via universitetets restpladsordning. Restpladserne bliver offentliggjort 26. juli, og det er muligt at søge til og med 1. august.

Aarhus Universitet tilbyder desuden vinterstart på mange af ingeniøruddannelserne med studiestart i januar. Her er ansøgningsfristen 1. november.

Læs mere om vinterstudiestart her