Aarhus Universitets segl

Studerende på AU Viborg kan få hesten med på campus

Som den eneste universitetscampus i landet tilbyder AU Viborg, at studerende kan få opstaldet deres hest på campus. Det er én blandt flere ting, der skal gøre det attraktivt for de studerende at bruge det meste af dagen på campus.

Foto: Colourbox

AU Viborg ligger midt i det åbne landskab med slugter, skov og søer i nærheden. Her er plads til forsøgsmarker og stalde og nu også snart plads til, at 20 studerende på de tre nye uddannelser i Dyrevidenskab, Veterinærmedicin og Plante- og fødevarevidenskab kan få opstaldet deres hest på campus. Fra først i det nye år skal et nyt staldanlæg efter planen stå klar sammen med en ridehal og folde til hestene.

”At vi ligger, hvor vi ligger, har mange fordele, og en af dem er, at her er rigtig god plads. Derfor tilbyder vi en del af vores kommende studerende, at de kan få opstaldet deres hest hos os, så de ikke behøver at skilles fra den, når de rejser hjemmefra for at studere, siger Charlotte Lauridsen, der er institutleder på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab – instituttet bag uddannelserne i Veterinærmedicin og Dyrevidenskab. Hun fortsætter:

”At tilbyde opstaldning af heste er noget, vi gør, fordi vi har pladsen, men også fordi vi på AU Viborg arbejder på at skabe en campus, hvor de studerende har lyst til at blive hele dagen. Det betyder, at de skal have mulighed for både at dygtiggøre sig, bevæge sig og dyrke deres fritidsinteresser i pauserne, og når undervisningen er slut.

Universitetsuddannelser tæt på planter og dyr

Lige nu er der fuld fokus på udviklingen af de fysiske faciliteter på AU Viborg frem mod studiestarten i august. Det betyder blandt andet, at der er gang i ombygningen indendørs, så auditorier, laboratorier og læsepladser står klar til de nye studerende. Udendørs arbejdes der for eksempel med stier til ridning, løb og cykling på AU Viborgs omkring 590 hektar store område, ligesom der anlægges student farms, hvor de studerende kan eksperimentere med at dyrke deres egne afgrøder.

 ”Vi glæder os til at byde de første studerende velkomne på en campus, der virkeliggør visionen om at tilbyde universitetsuddannelser tæt på praksis. Vores studerende kommer fra første dag tæt på dyrene, planterne og den nyeste forskning, så vi tør godt sige, at vi står med et helt unikt og attraktivt uddannelsestilbud her på AU Viborg. Og det er der heldigvis allerede mange studerende, der har fået øjnene op for, siger Charlotte Lauridsen med henvisning til de flotte kvote 2-ansøgertal til især den nye dyrlægeuddannelse.

Fakta

  • Udover de 20 heste, som studerende kan få opstaldet, regner AU Viborg med selv at opbygge en hestebestand på 16 heste, der kan indgå i undervisningen på Veterinærmedicin og Dyrevidenskab.
  • De studerende, som får opstaldet deres hest på AU Viborg, skal som minimum vise deres heste frem som del af undervisningen i Veterinærmedicin og Dyremedicin i kurserne om blandt andet adfærd, håndtering og ernæring.
  • Priser og vilkår for opstaldning af egen hest på AU Viborg ligger endnu ikke klar, men det forventes, at der kan meldes noget ud i starten af efteråret.
  • Tidligere regnede AU Viborg med, at de studerende kunne få opstaldet deres heste fra sidst på efteråret, det er nu rykket til først i det nye år.
  • Det første år forventer Aarhus Universitet at optage op mod 90 studerende på AU Viborg fordelt med 30 studerende på hver af uddannelserne i Dyrevidenskab, Plante- og fødevarevidenskab og Veterinærmedicin.
  • Når de nye uddannelser er fuldt indfasede, regner Aarhus Universitet med, at AU Viborg vil rumme op mod 800-900 studerende.

Kontakt

Charlotte Lauridsen
Professor og institutleder
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab
T: 24 43 96 39