Er du journalist med et behov for at komme i kontakt med én eller flere eksperter i husdyrvidenskab? Eksempelvis personer, der har ekspertise i dyrevelfærd hos svin, bæredygtig produktion af mælk, økologisk husdyrhold eller et andet emne, der har med husdyr at gøre?
Så kan Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet hjælpe dig med at komme i kontakt med vores forskere i husdyrvidenskab. Disse individer forsker i en bred vifte af emner. Du kan finde agrobiologer med ekspertise i adfærd, velfærd, dyremodeller for humane problematikker, fodermidler, ernæring, husdyrsundhed, klima, miljø, management, sundhedsøkonomi, produktion, reproduktion og økologisk husdyrhold.
Baseret på forskernes ekspertområde har vi opdelt dem i en række kategorier, der kan tilgås ved at klikke på de blå, rektangulære knapper nedenfor.
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i husdyrs adfærd og velfærd. Disse forskere har fokus på f.eks. kvæg, svin, fjerkræ, mink og heste, brug af terapidyr og relationer mellem husdyr og mennesker:
(Svin)
(Kvæg)
(Kvæg og svin)
(Kvæg og svin)
(Fjerkræ)
(Mink)
(Mink)
(Heste)
(Terapidyr)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i brug af dyr som modeller for at forstå sundhed og sygdom hos mennesker. Disse forskere har fokus på f.eks. bioaktive komponenter i fødevarer, fytokemikalier og kulhydrater.
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i ernæring og fodermidler til kvæg, svin og fjerkræ. Disse forskere har fokus på f.eks. strategier for fodring, nye og alternative fodermidler, ingredienser, vitaminer og tilsatte stoffer i fodermidler:
(Kvæg)
(Svin)
(Kvæg og svin)
(Fjerkræ)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i sundhed, ernæring og velfærd hos svin, fjerkræ og malkekvæg. Disse forskere har fokus på f.eks. dødelighed, infektiøse sygdomme, identifikation, forebyggelse og behandling af sygdomme:
(Svin og fjerkræ)
(Svin og fjerkræ)
(Malkekvæg)
(Svin)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i påvirkning af klima og miljø. Disse forskere har fokus på f.eks. bæredygtig og økologisk produktion med husdyr, udskillelse af kvælstof, metan og fosfor:
(Kvæg)
(Svin)
(Kvæg)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i de økonomiske aspekter i udvikling af miljøer for produktion. Disse forskere har fokus på f.eks. værktøjer for overvågning, analyse af nytte og omkostning forbundet ved diverse teknologier og systemer:
(Kvæg)
(Svin)
(Mink)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i produktion og reproduktion inden for kvæg, svin, fjerkræ og mink. Disse forskere har fokus på f.eks. ernæring, foder, sundhed og forplantning:
(Kvæg)
(Svin)
(Fjerkræ)
(Mink)
(Reproduktion)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i økologisk husdyrhold af kvæg, svin og fjerkræ. Disse forskere har fokus på f.eks. foderudnyttelse, brug af malkekvæg, økologiske principper og værdier:
(Kvæg)
(Kvæg og svin)
(Fjerkræ)