Er du journalist med et behov for at komme i kontakt med én eller flere eksperter i husdyr- og veterinærvidenskab? Eksempelvis personer, der har ekspertise i dyrevelfærd hos svin, bæredygtig produktion af mælk, økologisk husdyrhold eller veterinærmedicin?
Så kan Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet hjælpe dig med at komme i kontakt med vores forskere. Disse individer forsker i en bred vifte af emner. Du kan finde forskere med ekspertise i adfærd, velfærd, dyremodeller for humane problematikker, fodermidler, ernæring, husdyrsundhed, klima, miljø, management, sundhedsøkonomi, produktion, reproduktion og økologisk husdyrhold.
Baseret på forskernes ekspertområde har vi opdelt dem i en række kategorier, der kan tilgås ved at klikke på de blå, rektangulære knapper nedenfor.
Virusinfektioner hos dyr og mennesker, herunder basal virus molekylær biologi, spredning og sygdomme samt håndtering og kontrol af de vigtigste virus hos dyr.
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i husdyrs adfærd og velfærd. Disse forskere har fokus på f.eks. kvæg, svin, fjerkræ, mink og heste, brug af terapidyr og relationer mellem husdyr og mennesker:
(Svin)
(Kvæg)
(Kvæg og svin)
(Svin)
(får, mink og kvæg)
(Kvæg og svin)
(Fjerkræ)
(Mink)
(Mink)
(Heste)
(Terapidyr)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i brug af dyr som modeller for at forstå sundhed og sygdom hos mennesker. Disse forskere har fokus på f.eks. bioaktive komponenter i fødevarer, fytokemikalier og kulhydrater.
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i ernæring og fodermidler til kvæg, svin og fjerkræ. Disse forskere har fokus på f.eks. strategier for fodring, nye og alternative fodermidler, ingredienser, vitaminer og tilsatte stoffer i fodermidler:
(Kvæg)
(Svin)
(Kvæg og svin)
(Fjerkræ)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i sundhed, ernæring og velfærd hos svin, fjerkræ og malkekvæg. Disse forskere har fokus på f.eks. dødelighed, infektiøse sygdomme, identifikation, forebyggelse og behandling af sygdomme:
(Svin og fjerkræ)
(Svin og fjerkræ)
(Malkekvæg)
(Kvæg og får)
(Svin)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i påvirkning af klima og miljø. Disse forskere har fokus på f.eks. bæredygtig og økologisk produktion med husdyr, udskillelse af kvælstof, metan og fosfor:
(Kvæg)
(Svin)
(Kvæg)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i de økonomiske aspekter i udvikling af miljøer for produktion. Disse forskere har fokus på f.eks. værktøjer for overvågning, analyse af nytte og omkostning forbundet ved diverse teknologier og systemer:
(Kvæg)
(Svin)
(Svin)
(Mink)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i produktion og reproduktion inden for kvæg, svin, fjerkræ og mink. Disse forskere har fokus på f.eks. ernæring, foder, sundhed og forplantning:
(Kvæg)
(Svin)
(Fjerkræ)
(Mink)
(Reproduktion)
Forskere ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab er eksperter i økologisk husdyrhold af kvæg, svin og fjerkræ. Disse forskere har fokus på f.eks. foderudnyttelse, brug af malkekvæg, økologiske principper og værdier:
(Kvæg)
(Kvæg og svin)
(Svin)
(Fjerkræ)