Aarhus Universitets segl

EU-parlamentarikere blev opdateret på grønne løsninger på AU Viborg

I dag besøgte en delegation fra Europa-Parlamentets landbrugsudvalg AU Viborg – Forskningscenter Foulum for at blive klogere på nogle af de vigtigste byggeklodser i landbrugets grønne omstilling. Dekan Eskild Holm Nielsen glæder sig over besøget og over endnu en mulighed for at sætte spot på vigtigheden af uddannelse og forskning i grønne løsningerne på presserende problemer.

AU Viborg – Forskningscenter Foulum skal være et fyrtårn og nationalt centrum for uddannelse og forskning inden for grønne løsninger i landbruget, veterinærmedicin og fremtidens fødevaresystemer. I dag har medlemmer af Europa-Parlamentets besøgt forskningscentret for at blive klogere på den nyeste forskning inden for blandt andet cirkulært landbrug, grøn bioraffinering og biogas. Besøget var en del af en rundtur i Jylland, hvor parlamentarikerne kunne lade sig inspirere af danske løsninger inden for f.eks. bæredygtigt landbrug, dyrevelfærd, produktion af biobrændsel og CO2-opsamling.

“Jeg har glædet mig til at vise parlamentsmedlemmerne rundt på AU Viborg – Forskningscenter Foulum, hvor de har fået mulighed for at se både nogle af vores forsøgsmarker og vores grønne bioraffinaderi og biogasanlæg. Jeg er sikker på, vi med besøget endnu engang har fået tydeliggjort, hvor fuldstændigt afgørende det er, at vi sikrer og fremmer den fortsatte forskning i den grønne omstilling af landbruget – til gavn for både samfundsøkonomien, miljøet og klimaet,“ siger Eskild Holm Nielsen, dekan ved Faculty of Technical Sciences ved Aarhus Universitet.

Parlamentsmedlemmers besøg blev afsluttet med en debat om uddannelse og overførsel af viden. Et tema, der lige nu er i særligt fokus på AU Viborg, der fra sommeren 2023 står klar til at byde de første studerende velkommen på tre nye uddannelser.

“På sigt får op mod 800-900 studerende deres gang på AU Viborg, så lige nu arbejder vi på højtryk for at sikre, at vi kan tilbyde de studerende et spændende læringsmiljø, hvor de fra dag et kommer tæt på jord, planter og dyr. Også her har vi den grønne omstilling i fokus, for det er den, vores studerende skal ud at spille en helt central rolle i,“ siger Eskild Holm Nielsen.

Læs mere om AU Viborg – Forskningscenter Foulum