Aarhus Universitets segl

Innovation & entrepreneurship ved Technical Sciences

Ny viden kommer i anvendelse, og innovative løsninger opstår, når virksomheder og iværksættere samarbejder med vores innovationsmiljøer.

Innovation og entrepreneurship er nærmest en del af vores faglige DNA på Faculty of Technical Sciences. Vi har en række fagligt forankrede innovationsmiljøer for studerende og medarbejdere, og de har til formål at skabe en tæt forbindelse mellem iværksættere, SMV’er og forsknings- og uddannelsesmiljøerne.

Sammen med os er det muligt at udvikle forretningsidéer. Vi kan imødekomme dine ønsker om at indgå som industriel partner i udvikling og realisering af ny banebrydende teknologi og være med til at sætte forskningsresultater i praktisk anvendelse. 

Entrepreneurship på skemaet

Vores studerende uddannes i stadigt større omfang i entrepreneurship. Dels med henblik på at styrke de studerendes kompetencer i samarbejde med erhvervslivet, og dels for at understøtte udviklingen af egne virksomheder. Kontakt Rajiv Vaid Basaiawmoit hvis du vil vide mere.

Vil du vide mere om, hvordan du kan få udbytte af vores videnskabelige innovationsmiljøer, er du velkommen til at kontakte fakultetets erhvervskontakt for at høre nærmere.


Studerende uddannes i entrepreneurship

Studerende på Aarhus Universitet undervises målrettet i innovation og entrepeneurship. Et brætspil, udviklet af en underviser, har vundet priser for sin videnskabelige tilgang til at lære kommende iværksættere om sig selv – og om at navigere sikkert i en verden af usikkerhed. Læs artiklen: "Spil iværksætter og bliv vis på uvisheden"

RadiSurf får EU-støtte til sin ”superlim”

Spinout-firmaet RadiSurf ApS modtager 50.000 euro fra EU’s Horizon 2020 program. Firmaets banebrydende teknologi kan lime meget forskellige materialer, f.eks. plastic og metal, meget tæt og meget fast sammen. Bevillingen skal bruges til at gøre såvel firmaet som dets industrielle superlim klar til kommerciel lancering. Læs mere om RadiSurfs superstærke nanolim

Studerende giver landmænd det helt store overblik

FieldSense er en app, som ved hjælp af satellitfotos kan analysere, hvordan landmandens afgrøder trives på hver enkelt mark. Den begyndte som fire studerendes vinderprojekt i en konkurrence arrangeret af Det Europæiske Rumagentur. Nu tilser app'en gennem de studerendes spinout-firma, Ceptu ApS, foreløbig 2 pct. af det danske landbrugsareal. Læs mere om Ceptu i artiklen Satellitter hjælper landmænd til højere udbytte. Skærmfoto: Ceptu.