Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Nyheder fra Technical Sciences

Iværksætterne Christian Møller (tv.) og Mads Krogh Kristensen leverer til både restauranter og take-away, og de laver emballage med de respektive kunders logo på. Foto: GS Supply

23.03.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

AU-iværksætterforløb sætter skub i studerendes salg af bæredygtig emballage

Et vietnamesisk, bæredygtigt sugerør blev startskuddet til to AU-studerendes blomstrende forretning med bæredygtig emballage til restauranter og take-away i en corona-tid. Aarhus Universitets åbne iværksætterforløb Food eHub bistod med at søge den første, igangsættende kapital hjem.

Foto: Aarhus Universitet

20.03.2021 | Institut for Agroøkologi

Ph.d.-studerende fra Agroøkologi vinder den årlige Three Minute Thesis-konkurrence

Tørvejord, paludikultur og udledning af drivhusgasser var emnerne, da Claudia Kalla Nielsen d. 18. marts vandt den årlige Three Minute Thesis konkurrence på Aarhus Universitet, som i år blev afholdt digitalt.

Marsvinemor med sin unge. Foto: Jeppe Balle Dalgaard.

18.03.2021 | Institut for Bioscience

Marsvin søger mod olieplatforme for at finde føde

En ekstra høj bestand af fisk lokker marsvin til at søge føde tæt ved olieplatforme, selv om støjen fra industrianlæggene normalt skræmmer hvalerne væk. Udtjente platforme har derfor et potentiale som kunstige rev i Nordsøen.

BettaSensing er i gang med at udvikle en teknologi, der kan aflæse smagens ”fingeraftryk”. Foto: Mathilde Kræmer.

18.03.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Teknologi til smagsgenkendelse på vej til markedet. Er din startup-virksomhed den næste?

Hvordan ved vi, om vores mad stadig smager godt, eller om den er gået hen og blevet dårlig? Startup-virksomheden BettaSensing har skabt en innovativ teknologi til smagsgenkendelse i fødevareindustrien. Sidste år deltog virksomheden i EIT Food’s iværksætterprogram Seedbed, som i Danmark har til huse hos Institut for Fødevarer (AU FOOD) ved Aarhus…

Selv små forandringer i natur- og klimaforhold kommer hurtigt til udtryk i bestanden af natsommerfugle. Forskere fra Aarhus Universitet står bag en opfindelse, der kan gøre det nemmere at overvåge udviklingen. (Foto: Colourbox)

18.03.2021 | AU Engineering

Smart insekttæller giver nye muligheder for naturovervågning

Ingeniører og biologer fra Aarhus Universitet har udviklet en intelligent lysfælde, der kan tælle og artsbestemme insekter, når de flyver forbi. Det kan give et markant løft til vores naturovervågning.

AU Engineering har modtaget 489 førsteprioritetsansøgere i kvote 2. (FOTO: Lars Kruse, AU Arkiv)

17.03.2021 | AU Engineering

Lille fald i antallet af kvote 2-ansøgere til ingeniøruddannelserne

Knap 500 ansøgere har valgt en ingeniøruddannelse ved Aarhus Universitet som førsteprioritet. Især uddannelserne med vinterstart er populære.

Foto: Melissa Bach Yildirim - AU Foto

17.03.2021 | Faculty of Technical Sciences

Lille fald i antallet af kvote 2-ansøgere til uddannelserne på Tech

Technical Sciences har modtaget 500 førsteprioritetsansøgninger. Det er færre end sidste år. Fremgang ses blandt andet på de nye civilingeniørbacheloruddannelser i byggeri og mekanik, mens der er vigende søgning til blandt andet agrobiologi, bioteknologi samt kemi og fødevareteknologi.

16.03.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug

Nøje sammensat belysning skal sætte skub i fremtidens agurkeproduktion

Den helt rette blanding af den ultraviolette stråling UV-B og monokromatisk lys, altså lys der alene har én bølgelængde, kan sætte skub i sagerne, når vores agurkeplanter skal spire - og dermed reducere den samlede produktionstid. Det viser en ny undersøgelse, som forskere fra blandt andet Aarhus Universitet står bag. Det er en viden, der er…

15.03.2021 | AU Engineering

Nyt magasin fra AU Engineering: Sammen skaber vi fremtiden

Grøn omstilling, bæredygtige teknologier og tværfaglige løsninger på samfundets store problemer er omdrejningspunktet for AU Engineerings nye ingeniørvidenskabelige profilmagasin, som er på gaden nu.

Narhvaler med deres karakteristiske spiralsnoede tand i den tætte pakis. Foto: ©Paul Nicklen / paulnicklen.com

11.03.2021 | Institut for Bioscience

Narhvalens tand afslører dyrets livsbetingelser

Hvert leveår bygges der et nyt vækstlag på narhvalens snoede tand. Disse enkelte lag fungerer som et arkiv af data, der afslører, hvad dyrene har spist og hvordan is- og miljøforholdene har været gennem dyrets op til 50-årige lange liv.

Viser resultater 11 til 20 ud af 229

Forrige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Næste