Aarhus Universitets logo
English
Helt modsat hvad tidligere studier har fundet frem til, viser ny forskning fra Aarhus Universitet, at unge voksnes klimabekymringer ikke ser ud til at…
Peter Gorm Larsen har bygget broer mellem forskning og industri i fire årtier. Nu bliver han hædret som æresdoktor for sit banebrydende arbejde med…
Et nyt notat fra Aarhus Universitet sætter fokus på fjerpilning blandt æglæggende høner – en adfærd, der kan have alvorlige konsekvenser for både…
Fødevarestyrelsen har i en ny undersøgelse fundet indhold over grænseværdien for PFAS i æg fra hobbyhøns. I et nyt notat fra Aarhus Universitet er…
Kan laserterapi erstatte antibiotika i behandlingen af yverbetændelse hos køer? Det skal undersøges i et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitet og…
Hvordan så Danmark ud, før der kom traktorer på markerne - ja, før der overhovedet var marker? Hvad kan vi lære af de første bønders liv og valg? Og…
Ingeniøruddannelserne oplever en stigning i antallet af kvote-1-ansøgere på seks procent. På de akademiske landbrugsuddannelser er der både fremgang…
De er usynlige for det blotte øje, men de kan vise sig at være en af nøglerne til et mere bæredygtigt landbrug. I Danmark undersøger en ung forsker nu…
Tidligere i år udgav en række førende forskere fra hele verden en banebrydende artikel, der definerer begrebet positiv dyrevelfærd. En af forskerne er…
Næsten halvdelen af alle patienter med angst eller depression oplever ingen virkning af den medicin, de først får udskrevet. Ny forskning viser, at…
En særlig type proteiner kan være endnu et redskab i værktøjskassen, når landmanden skal forsøge at reducere forekomst af diarré i fravænningsstalden.…
Med aftalen om Grøn Trepart er det planen, at det danske landskab bliver væsentligt vådere i fremtiden. I et nyt notat ser forskere fra Aarhus…
Du er garanteret også skide irriteret over hvepse, der går i din marmelademad eller din øl, når du sidder og nyder sommeren. Nu undersøger forskere,…
Stofferne i plejeprodukterne er indtil nu fløjet under myndighedernes radar. Det har nemlig ikke været lovpligtigt at teste dem.
Nye målinger af luftkvaliteten viser en stabil udvikling og store forbedringer igennem årene. Danmark er allerede nu foran EU-krav for 2030 på alle…
Et nyt studie undersøger, hvordan droner og maskinlæring kan gøre brugen af kvælstof i landbruget mere præcis – og dermed bane vejen for en fremtid…
Genskabelse af vådområder er gavnligt for vandmiljø og mindsker CO₂-udledningen. Processen kan frigive uønsket fosfor, men ved at høste planter fra…
Markante miljøforbedringer dokumenteret i havnene i København, Aarhus, Stockholm og Helsinki.
Et nyt digitalt kort over jordens sundhed i Europa giver hidtil usete muligheder for at overvåge, analysere og forudsige jordens tilstand. Det…
Aarhus Universitet spiller nøglerolle i nyt dansk forskningssamarbejde, der skal gøre fremtidens kommunikation ubrydelig – også over usikre…
Hvordan kan noget så velkendt som græs få en helt ny rolle i det danske landbrug og samtidig være med til at løse nogle af tidens største…
Et nyt projekt på Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab vil opdatere beregningsgrundlaget for metanudledning fra grise, så de nationale…
Insektproduktionssektoren er en hastigt voksende industri, men produktionseffektiviteten og skalerbarheden er udfordret. Et nyt forskningsprojekt vil…
Tre dage med debat, dialog og folkefest satte fokus på forskningens rolle i en kompleks tid. Her er nogle af de højdepunkter, Technical Sciences tog…
På Folkemødet diskuterede forskere, erhvervsfolk og interesseorganisationer, om Danmark som landbrugsnation skal satse på kultiveret kød. Teknologien…
På Folkemødet 2025 diskuterede et stærkt panel Europas svækkede innovationskraft – og hvordan universiteterne kan være med til at genoprette den.…
Janne Winther Christensen, lektor ved Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab på Aarhus Universitet, er blevet udnævnt som æresmedlem af den…
Om eftermiddagen den 4. juni 2025 vedtog Europa-Parlamentet officielt aftalen om EU’s første jordovervågningslov nogensinde. Aftalen, som nu afventer…
Larver fra den sorte soldaterflue kan være med til at bekæmpe madspild og øge bæredygtig produktion af protein. Larvernes evne til at omdanne affald…
I 40 år har forskere fra hele verden målt plantebiodiversiteten i Arktis. Nu er studiet, som er verdens største af sin slags, tilendebragt, og det…
Nye data peger på særligt vigtige områder for den truede marsvinebestand. Her kan genoprettelse af stenrev og fartbegrænsning af skibe være en del af…
Morten Maigaard fra Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab ved Aarhus Universitet er en af dette års modtagere af Aarhus Universitets…
Mere end 2000 gæster slog vejen forbi teltet til foredrag, debatter, forsøg og aktiviteter.
Eksporten af smågrise fra Danmark er steget markant det seneste årti. Men ved vi egentlig nok om, hvordan dyrene har det under de lange transporter –…
Projekt bevilget af VELUX fonden vil udføres i samarbejde med Grønlands Naturinstitut, Grønlands Universitet og DTU Sustain og vil løbe fra 2025 til…
Professor Stiig Markager tørnede fredag til Naturmødet i Hirtshals sammen med Minister for Grøn Trepart Jeppe Bruus. Centralt for debatten var…
Forhandlere fra Europa-Parlamentet og Rådet er nået frem til en foreløbig aftale om en ny jordovervågningslov i EU, the Soil Monitoring Law. Aftalen…
Tre nye notater afdækker databehov, foreslår afskydningsscenarier og angiver forvaltningsværktøjer nødvendig for at sikre bæredygtige bestande af…
Når Naturmødet løber af stablen i Hirtshals den 22.–24. maj, er Aarhus Universitet i høj grad med til at sætte den faglige dagsorden.
Den nye kvælstofregulering i landbruget markerer et paradigmeskifte ved at basere reguleringen på landmændenes konkrete kvælstofudledning fremfor…
Ukraines landbrugsminister besøgte sidste mandag Aarhus Universitets forskningsfaciliteter ved Viborg for at se en helt særlig teknologi. Et…
I starten af april 2025 tog forskere fra Ecoscience på Aarhus Universitet til Vadehavet for at udstyre 25 spættede sæler med satellitsendere, kamera…
Fem af Europas førende landbrugs-, fødevare- og life science-institutioner har lanceret European Science Alliance for Agriculture and Food (ESAAF) -…
I det nyligt afsluttede ClimateMilk-projekt viser Institut for Fødevarer ved Aarhus Universitet, at metanreducerende foderadditiver ikke kun reducerer…
En opdateret og forbedret beregningsmodel kan skabe større præcision i overvågningen af miljøfarlige forurenende stoffer i vores vandløb.
Aarhus Universitet har netop modtaget en millionbevilling til at udvikle og bygge en prototype på en ny biogas-teknologi, der gør det muligt at…
Institut for Husdyr- og Veterinærvidenskab har indgået et samarbejde med førende institutioner i Danmark og Californien for at lancere et banebrydende…
Københavns Universitet begynder et stort forskningsprojekt sammen med SEGES Innovation og Aarhus Universitet, herudover vil en række andre…
Når forskerne fra Aarhus Universitet rådgiver de grønlandske myndigheder om råstoffer og miljø, bygger rådgivningen på mere end 40 års virke i…
Forskere fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet går sammen med Velas og SimHerd om at udvikle en model, der kan forudsige den optimale…