25.02.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Hvis vi skal i mål med den grønne omstilling, er vi nødt til at bevæge os ud over de enkle, lineære årsag/virkningsforhold, når det kommer til fødevareproduktion og -forbrug. I stedet skal vi se mere holistisk på sagen ved hjælp af en såkaldt fødevaresystemtilgang. Dette var fællesnævneren på den første CiFOOD-konference på Aarhus Universitet, der…
22.02.2021 | Institut for Byggeri og bygningsdesign
Kunstig intelligens er et af nøgleordene i to store EU-finansierede projekt, som bl.a. sigter efter at reducere antallet af ulykker og nær-ved-ulykker på byggepladser betragteligt.
16.02.2021 | Institut for Miljøvidenskab
Projektet, som ledes af professor Henrik Skov ved Institut for Miljøvidenskab, modtager 16,7 millioner kroner til forskningsudstyr og –faciliteter, der kan understøtte projektet og det danske arbejde med den grønne udvikling.
12.02.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
Over halvdelen af de danske forbrugere har en positiv opfattelse af Nøglehulsmærket, der er sat i verden for at gøre det sundere valg lettere, men der er stadig plads til forbedring. Mange bemærker fortsat ikke Nøglehullet, når de køber ind, og nogle er i tvivl om, hvad det står for. Det viser en ny undersøgelse fra MAPP Centret på Aarhus…
10.02.2021 | Institut for Byggeri og bygningsdesign
Mere end nogen anden har han været med til at pryde det flade, danske landskab med monumentale bygningsværker. Nu er den prisvindende bygningsingeniør Klaus H. Ostenfeld blevet udnævnt adjungeret professor på Aarhus Universitet, hvor han deler ud af sine 55 års erfaringer fra ind- og udland.
04.02.2021 | Institut for Agroøkologi, Institut for Miljøvidenskab
På Faculty of Technical Sciences modtager to forskningsprojekter i alt 28,9 millioner kroner til forskningsudstyr og –faciliteter, der kan understøtte det danske arbejde med den grønne udvikling.
03.02.2021 | Institut for Bioscience
I takt med at havisen skrumper ind i Arktis, sker der ændringer i havets planktonsamfund, der producerer føde til hele den marine fødekæde. Ny forskning viser nu, at en potentielt giftig planktonalge, der både laver fotosyntese og optager føde, kan blive en vigtig spiller i det arktiske hav, når havisen i fremtiden bliver tyndere og tyndere.
03.02.2021 | AU Engineering
296 nye diplomingeniørstuderende havde i sidste uge studiestart på Aarhus Universitet. Det er en stigning på 31 pct. sammenlignet med vinteroptaget sidste år.
01.02.2021 | AU Engineering
Aarhus Universitet har den nye ledelse til ingeniørområdet på plads, og d. 1. marts 2021 tiltræder fire institutledere.
27.01.2021 | DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug
En ny undersøgelse fra Aarhus Universitet viser, at næsten en tredjedel af danskerne har reduceret eller stoppet deres kødforbrug. Blandt dem er især personer med videregående uddannelse, personer i større byer, kvinder og unge.